آشنایی با آزمون PTE آکادمیک
فهرست مطالب
آزمون PTE چیست ؟
همانطور که در مقالهی بررسی آزمونهای بین المللی زبان انگلیسی وعده دادیم در این مطلب به بررسی دقیق تر آزمون PTE میپردازیم. یکی از آزمون های معتبر که موسسهی پیرسون (که ناشر کتابهای Longman است) در اکثر نقاط دنیا برگزار میکند، Pearson Test of English یا به اختصار PTE است. در این امتحان مهارتهای انگلیسی بهصورت آزمون کامپیوتری در طی سه ساعت سنجیده میشوند. شما ممتحن ندارید و نمرات براساس هوش مصنوعی ارزیابی خواهند شد. آزمون PTE دارای اعتبار جهانی بوده و در اکثر کشورها برای ادامه تحصیل و مهاجرت قابل قبول است. این آزمون در سه نوع آکادمیک، جنرال و آزمون زبان کودکان و نوجوانان برگزار میشود. در ادامه به بررسی PTE آکادمیک می پردازیم.
معرفی مراکز آزمون PTE
در حال حاضر در کشور ما امکان برگزاری این آزمون وجود ندارد و بیشتر متقاضیان به سنترهای واقع در کشورهای همسایه مانند ترکیه، امارات و آذربایجان مراجعه میکنند. نمرات آن از 0 تا 90 ، در مدت زمان 5 روز کاری پس از امتحان به آدرس آیمیل ارسال خواهد شد. مقصد بیشتر داوطلبان برای شرکت در این آزمون کشور ترکیه است. این امر به دلیل آشنایی و نزدیکی فرهنگی و جاذبه های توریستی ترکیه نیز هم هست. همچنین در زمان نگارش این مقاله، برای ورود به ترکیه نیازی به اخذ ویزا نیست. در کشور ترکیه پنج مرکز برای برگزاری آزمون وجود دارند که در شهرهای آدنا، ارزروم، دنیزلی، آنکارا و استانبول قرار دارند.
هزینه آزمون PTE
هزینه ی این آزمون یا توجه به قیمت دلار متغیر است. از آنجا که حتما باید در خارج از ایران آزمون بدهید، هزینه های سفر و اقامت نیز به آن اضافه می شود. هزینه این آزمون با توجه به کشورهای مختلف متفاوت و از 150 تا 220 دلار متغیر است.
آزمون PTE برای کانادا و استرالیا
یکی از عواملی که باعث شده در سالهای اخیر آزمون PTE طرفداران زیادی پیدا کند این است که از چند سال پیش، اداره مهاجرت استرالیا اعلام کرد به جای آیلتس این آزمون را هم قبول میکند. از آنجایی که این آزمون به مراتب سادهتر از آیلتس و تافل است، اکثرداوطلبان مهاجرت به استرالیا ترجیح می دهند در این آزمون شرکت کنند. اما اگر میخواهید برای مهاجرت به کشور کانادا اقدام کنید، دور این آزمون را خط بکشید؛ چون در حال حاضر تنها مدرک مورد تایید این کشور، نمره آزمون آیلتس است.
برای اینکه فهرست دانشگاهها، سازمانها و موسساتی که مدرک PTE را قبول میکنند بشناسید، باید به قسمتی در وبسایت رسمی این آزمون مراجعه کنید که فهرستی از پذیرندگان این مدرک را ارائه میکند.
ثبت نام در آزمون PTE :
همچنان که گفتیم، این آزمون در ایران برگزار نمیشود. اگر موسسه یا سازمانی چنین ادعایی داشت، مطمئن باشید آزمون و مدرکی که ارائه میدهد، فاقد اعتبار و ارزش است. برای ثبتنام در آزمون PTE، باید در وبسایت این آزمون حساب کاربری ایجاد کنید. سپس میتوانید با ورود به حساب کاربری خود، تاریخ و مرکز مورد نظرتان را ثبت کنید. در زیر مراحل ثبت نام را با جزییات میبینید.
مراحل ثبت نام در آزمون PTE:
- ثبت نام در سایت آزمون پی تی ای و ایجاد یک اکانت جدید.
- وارد کردن مشخصات فردی
- وارد کردن آدرس محل زندگی و کار، کشور محل زندگی و اقامت.
- ساخت Username و Password
- انتخاب نوع آزمون PTE
- انتخاب مرکز ، کشور و شهر محل برگزاری آزمون
- انتخاب تاریخ مورد نظر برای شرکت در آزمون
- پرداخت هزینه
- پایان ثبت نام و دریافت پرینت اطلاعات
نکته مهم در زمان ثبت نام:
مانند سایر ثبت نامها در سایتهای معتبر، یکی از مهمترین قسمتهای اطلاعات حساب کاربری، «نام»، «نام خانوادگی» و «تاریخ تولد» است که باید دقیقا مطابق گذرنامهتان باشد. در پر کردن این قسمت خیلی دقت کنید، چون وقتی یک بار وارد سیستم شد، دیگر نمیتوانید آن را ویرایش کنید یا تغییر دهید. دقت کنید که اگر گذرنامه ندارید، اطلاعات را طوری وارد کنید که قرار است بعدا با توجه به آن اقدام به دریافت گذرنامه کنید.
برخی مزایا و معایب آزمون PTE نسبت به آیلتس :
یکی از مزایای بسیار مهم آزمون PTE نسبت به آزمون آیلتس، ترکیبی و پوششی بودن نمرات آن است. این بدان معنی است که به فرد امتحان دهنده فرصت جبران ضعف موجود در یک بخش خاص، در سایر قسمتهای آزمون نیز داده خواهد شد. به عنوان مثال نمره اسپیکینگ سهم عمدهای در نمره لیسنینگ، یا نمره لیسنینگ سهم قابل ملاحظهای در ریدینگ ایفا میکند و توانمندی فرد در هریک از این بخشها میتواند ضعف او را درسایر قسمتها جبران نماید.
از طرفی میتوان کامپیوتری بودن آزمون را هم عیب دانست و هم مزیت. چون باید توانایی بالایی در سرعت تایپ داشته باشید و همچنین کار کردن با کامپیوتر به مدت سه ساعت ممکن است برای شما کسالتآور باشد و بر روی عملکردتان تاثیر بگذارد. از سویی دیگر تصحیح آزمون بدون دخالت انسان صورت میگیرد و این احتمال خطا را بسیار پایین میآورد.
منابع آزمون PTE :
معمولاً برای آزمونهای این چنینی نمیتوان چند منبع معرفی و فقط به آنها بسنده کرد. همان طور که میدانید قدم اول برای موفقیت در هر آزمونی برخورداری از دانش زبان انگلیسی عمومی در حد قابل قبول میباشد. پس ابتدا باید general English خود را تقویت کرده و سپس به دنبال کسب مهارت در مورد روشها و ترفندهای خاص آن آزمون باشید. به خصوص در مورد آزمون PTE این روزها زیاد میشنویم که چون کامپیوتری برگزار میشود، از همان ابتدا باید ترفندها را یاد گرفت. اما حقیقت این است که اگر پایهی گرامر و لغت قوی نداشته باشید، مهارت شنیداری خود را از راه درست تقویت نکرده باشید و در درک مطلب ضعیف باشید، استراتژی ها زیاد به شما کمک نخواهند کرد. این موضوع در مورد همهی آزمونها از جمله PTE صادق است. کتابهای زیر به منظور ارتقای دانش زبان عمومی بسیار مفید هستند:
Oxford Word Skills: Intermediate
1000 English Collocations in 10 Minutes a Day
انتشارات Academic Word List ——– Pearson
انتشارات Pearson Academic Collocation List ——– Pearson
انتشارات Focus on Vocabulary 1 ——– Pearson
انتشارات Focus on Vocabulary 2 ——– Pearson
Inside Reading (1, 2, 3, 4)
Check Your Vocabulary
برای دوستانی که سطح زبان پایینی دارند، پیشنهاد میکنم از سری 6 جلدی کتابهای 4000 English Words استفاده کنند. این سری از کتابها، اپلیکیشن موبایل نسخه Android و iOS هم دارند که بسیار مفید و کاربردی است.
برای یادگیری، مرور و تمرین در خصوص موارد گرامری میتوانید از کتابهای زیر استفاده نمایید:
English Grammar in Use: Intermediate
English Grammar in Use: Advanced
برای ارتقای مهارت شنیداری هم کتابهای زیر بسیار مفید هستند :
Tactics for Listening (Basic, Developing, Expanding)
تنها منبع رسمی و جامع که توسط انتشارات برگزار کننده آزمون در اختیار داوطلبان قرار گرفته است و شامل تمام اطلاعاتی است که برای شرکت در آزمون پیتیای لازم است، کتاب راهنمای رسمی آزمون آکادمیک PTE انتشارات پیرسون است. این کتاب، اطلاعات جامع و کاملی در مورد آزمون در اختیار شما قرار خواهد داد که شامل بیشتر از ۲۰۰ تمرین زبان، تحلیل و بررسی پاسخنامهها و نکات مورد نیاز برای شرکت در آزمون است.
راه دیگر تمرین با آزمون های آفلاین است. شما میتوانید به راحتی وارد سایت رسمی PTE شوید و تمامی آزمونهای شبیهسازی شده به آزمون اصلی را به صورت فایل پی دی اف دریافت کنید. سپس بدون نیاز به حضور شخص یا اینترنت (به صورت آفلاین) اقدام به حل و پاسخ دادن به آزمونها شوید که احتمالاً با این روش درک بیشتر و بهتری از ماهیت آزمون PTE خواهید داشت.
بخش های مختلف آزمون PTE:
موارد آزمون به ترتیب زیر برگزار می شوند که در ادامه به معرفی مفصل آنها خواهیم پرداخت:
معرفی کردن خود: در این بخش از آزمون شما میبایست 30 ثانیه به معرفی خود بپردازید اگرچه این بخش هیچ نمره ای در آزمون شما ندارد.
- بخش اول آزمون Speaking and Writing
- بخش دوم آزمون Reading
- بخش سوم آزمون Listening
بخش اول آزمون Speaking and Writing
این بخش از آزمون شامل 7 سکشن مختلف به نام های زیر میباشد:
Read Aloud
Repeat Sentence
Describe Image
Re-tell Lecture
Answer Short Question
Summarize Written Text
Write Essay
سکشن Read Aloud :
قبل ازشروع ضبط صدا یک مهلت کوتاه در حدود 30 ثانیه به شما داده می شود تا با پارگراف مربوطه آشنا شوید. شرکت کننده باید پاراگراف هایی را به ترتیب بر روی صفحه مانیتور ظاهرمی شوند با صدای بلند و رسا بخواند. تعداد سوالات در این بخش 6 تا 7 عدد خواهد بود. در این بخش از آزمون مهارت های زبانی Speaking و Reading شما بصورت همزمان نمره دهی خواهند شد. علاوه بردرستی تلفظ باید به روانی کلام و آهنگ خواندن جمله هم توجه ویژه ای در این قسمت می خواهد. ما در مقالهی مشکلات فارسی زبان ها با تلفظ انگلیسی به طور دقيق تر به بررسي مشكلات مختلف در تلفظ پرداخته ايم كه پيشنهاد مي شود حتما مطالعه كنيد.
سکشن Repeat Sentence :
در این بخش از آزمون جملاتی به ترتیب در هدفون شما خوانده میشود و پس از پایان گفتار و با مکثی بین یک تا دو ثانیه شما باید اقدام به بازگویی جملات نمایید. این قسمت از آزمون یکی از سخت ترین بخش های آزمون است و معمولا در آن سوال تکراری نداریم و بایستی با تکیه بر دانش زبانی خود پاسخگوی سوالات این بخش باشید. مهارت های زبانی Listening و Speaking به طور همزمان نمره دهی میشود.
سکشن Describe Image :
در این بخش از آزمون شما باید در مدت 40 ثانیه به توصیف 7 تصویر که به ترتیب روی صفحه مانیتور می آیند بپردازید. دقت نمایید تصاویر از هر نوع و نموداری میتوانند باشند. قبل از شروع ضبط صدای شما مهلتی در حدود 30 ثانیه به شما داده میشود تا آمادگی لازم را کسب نمایید. این بخش از آزمون تنها نمره Speaking به شما تعلق خواهد گرفت.
سکشن Re-tell Lecture :
در این بخش از آزمون بین 3 تا 4 لکچر به ترتیب و با محتوای گوناگون برای شما پخش میشود. پس از شنیدن هر لکچر و با مکثی چند ثانیه ای شما باید آن را در مدت 40 ثانیه بازگو نمایید و خلاصه ای از مهم ترین بخش های لکچر را بصورت گفتاری ارائه نمایید. در این بخش از آزمون مهارت های زبانی Listening و Speaking شما به طور همزمان نمره دهی میشود. در مطلب دوازده روش کاملا کاربردی تقویت اسپیکینگ در خانه راهكارهايی مرتبط با اين سكشن ارائه كرده ايم كه پيشنهاد ميكنيم حتما مطالعه كنيد.
سکشن Answer Short Question :
در آزمون آکادمیک حدود 10 تا 12 سوال کوتاه بصورت گفتاری از شما پرسیده خواهد شد. زمان پرسش سوال بصورت میانگین کمتر از 5 ثانیه است. زمان پاسخگویی در حد چند ثانیه است و شما نباید بیش از 4 کلمه در پاسخ به هر سوال صحبت کنید. 90 درصد سوالات جوابی در حد یک یا دو کلمه دارند. ممکن است در این بخش سوال همراه با تصویر باشد. در این بخش از آزمون مهارت های زبانی Listening و Speaking شما به طور همزمان نمره دهی میشود.
سکشن Summarize Written Text :
در این قسمت حدود 2 تا 3 متن به ترتیب برای شما به نمایش در خواهد آمد. هر متن حداکثر از 300 کلمه تشکیل شده و برای هر متن 10 دقیقه فرصت خواهید داشت که هم آن را بخوانید و هم خلاصه ای از متن ارائه دهید. خلاصه ای که از متن ارائه میکنید میبایست تنها یک جمله باشد و تعداد کلمات آن بین 5 تا 75 کلمه باشد. دقت کنید ساختار نوشتار شما و کلمات کلیدی که از متن استخراج میکنید بسیار حائز اهمیت بوده و در نمره نهایی شما تاثیر بسزایی خواهد داشت. این بخش از آزمون به مهارت های Reading و Writing شما نمره خواهد داد و باید به کلمات کلیدی متن دقت زیادی داشت.
سکشن Write Essay :
در این قسمت شما 20 دقیقه مهلت خواهید داشت تا در مورد موضوعی که به شما داده میشود انشا بنویسید. تعداد سوالات یک یا دو عدد خواهند بود. نوشتار شما باید بین 200 تا 300 کلمه باشد و در این قسمت تنها نمره Writing به شما تعلق خواهد گرفت. بهتر است از قبل سمپل خوانده باشيد و براي رايتينگ خود ايده داشته باشيد.
بخش دوم آزمون Reading
این بخش از آزمون شامل 5 سکشن مختلف به نام های زیر میباشد:
Multiple-choice Choose Single Answer
Multiple-choice Choose Multiple Answers
Re-order Paragraph
Reading: Fill in the Blanks
Reading and Writing: Fill in the Blanks
سکشن Multiple-choice Choose Single Answer:
در این بخش از آزمون سوالات چند گزینه ای برای شما مطرح میشود که تنها یک گزینه صحیح است ولی نمره منفی ندارد. پس حتما یکی از گزینه ها را انتخاب کنید. یک متن که حداکثر از 110 کلمه تشکیل شده برای شما به نمایش در خواهد آمد و شما میبایست با توجه به سوال مطرح شده درباره متن گزینه صحیح را انتخاب نمایید. این بخش از آزمون سوال تکراری ندارد و تنها نمره Reading به شما تعلق خواهد گرفت.
سکشن Multiple-choice Choose Multiple Answers :
این قسمت مانند بخش قبل بوده با این تفاوت که متن آن طولانی تر و تا حداکثر 300 کلمه میباشد. همچنین در این قسمت تعداد گزینه ها بیشتر و 5 تا 6 و یا حتی 7 گزینه میباشد. تعداد گزینه های صحیح این بخش 2 گزینه و یا 3 گزینه بوده و نکته مهم در این رابطه وجود نمره منفی در این بخش می باشد. 2 تا 3 سوال در هر آزمون شامل سوالات این بخش است و تنها نمره Reading به شما تعلق خواهد گرفت.
سکشن Re-order Paragraph :
در این بخش چندین پاراگراف بصورت پراکنده برای شما به نمایش در خواهد آمد که شما باید ابن پاراگراف ها را در ترتیب صحیح خود قرار دهید. کل کلماتی که در مجموع پاراگراف ها وجود دارد حداکثر 150 کلمه است. این قسمت از دشوارترین بخش های Reading بوده و تنها برای شما نمره Reading به ارمغان خواهد آورد. شما در امتحان PTE بین 2 تا 3 سوال از این بخش خواهید داشت.
سکشن Reading: Fill in the Blanks :
در این بخش از آزمون متنی با حداکثر 80 کلمه برای شما به نمایش در خواهد آمد که این متن دارای gap و یا همان جای خالی می باشد. شما میبایست از بین گزینه هایی که در زیر متن قرار داده شده است جاهای خالی را پر نمایید. در این بخش تنها نمره Reading به شما تعلق خواهد گرفت.
سکشن Reading and Writing: Fill in the Blanks :
این بخش از آزمون همانند بخش قبل است با این تفاوت که تعداد سوالات آن بیشتر و بین 5 تا 6 سوال است. همچنین متن آن طولانی تر و تا حداکثر 300 کلمه میباشد. در این بخش نه تنها نمره Reading به شما تعلق خواهد گرفت بلکه تا 25 نمره Writing شما نیز در این بخش قرار دارد و چنانچه قصد گرفتن نمرات بالای Writing در آزمون را دارید میبایست به این بخش به خوبی پاسخ دهید.
بخش سوم آزمون Listening
این بخش از آزمون دارای 8 سکشن میباشد:
Summarize Spoken Text
Multiple-choice Choose Multiple Answers
Fill in the Blanks
Highlight Correct Summary
Multiple-Choice Choose Single Answer
Select Missing Word
Highlight Incorrect Words
Write From Dictation
سکشن Summarize Spoken Text :
در این بخش از آزمون لکچری بین 60 تا 90 ثانیه برای شما پخش خواهد شد و پس از آن در حدود 8 دقیقه فرصت خواهید داشت که لکچر شنیده شده را بصورت نوشتاری خلاصه نمایید. تعداد کلمات نوشته شما باید بین 50 تا 70 کلمه باشد و چنانچه بیش از 70 و یا کمتر از 50 کلمه بنویسید نمره ای به شما تعلق نخواهد گرفت. در این بخش نمره Listening و Writing به شما تعلق خواهد گرفت.
سکشن Multiple-choice Choose Multiple Answers:
در این بخش از آزمون لکچری برای شما پخش خواهد شد که همراه با سوالی نوشتاری و چند گزینه نوشتاری است. بعد از خواندن سوال نوشتاری و گوش دادن به لکچر سعی نمایید از بین گزینه های ارائه شده گزینه صحیح را بیابید. این بخش دارای نمره منفی میباشد. پس گزینه ها را با دقت تمام انتخاب نمایید. این بخش فقط در نمره Listening شما تاثیر خواهد گذاشت.
سکشن Fill in the Blanks :
در این بخش از آزمون متنی روی صفحه شما ظاهر خواهد شد و شخصی عینا همان متن را برای شما خواهد خواند. قسمت هایی از متن دارای gap و یا جای خالیست که Lecturer جاهای خالی را نیز خواهد خواند و شما میبایست جای خالی را با کلمه خوانده شده پر نمایید. دقت کنید کلمات باید عینا صحیح نوشته شوند تا نمره آن جای خالی به شما تعلق گیرد. 2 تا 3 سوال از این نوع برای شما مطرح خواهد شد و در نمرات Listening و Writing شما تاثیر خواهد گذاشت.
سکشن Highlight Correct Summary :
در این سکشن از آزمون لکچری برای شما پخش خواهد شد و در پایان شما میبایست از بین گزینه های نوشتاری داده شده بهترین گزینه ای که خلاصه و یا در واقع Summary لکچر را بیان میکند انتخاب نمایید. مدت زمان پخش لکچر بین 30 تا 90 ثانیه بوده و در این قسمت 2 تا 3 سوال از این دست برای شما مطرح خواهد شد. این بخش در نمرات Reading و Listening شما تاثیر خواهد گذاشت.
سکشن Multiple-choice Choose Single Answer :
این بخش از آزمون PTE دارای سوال نوشتاری و عموما 4 گزینه نوشتاری میباشد. پس از پخش Lecture و با توجه به سوال شما میبایست تنها یک گزینه را به عنوان گزینه صحیح انتخاب نمایید. این قسمت نمره منفی ندارد. از این بخش 2 تا 3 سوال برای شما مطرح خواهد شد و در نمره Listening شما تاثیر خواهد گذاشت.
سکشن Select Missing Word :
در این قسمت لکچری برای شما پخش خواهد شد که مدت زمان آن بین 20 تا 70 ثانیه است. انتهای لکچر ناکامل بوده و سخن شخصی که لکچر را بیان میکند قطع میشود. شما میبایست از بین گزینه های نوشتاری موجود گزینه ای که مکمل حرف Lecturer است را انتخاب نمایید.این بخش همزمان روی نمره Listening و Reading شما تاثیر خواهد گذاشت.
سکشن Highlight Incorrect Words :
در این قسمت متنی روی صفحه مانیتور شما ظاهر شده و Lecturer دقیقا همان متن را برای شما می خواند. دقت نمایید تنها کلماتی از متن متفاوت با چیزی خواهد بود که خوانده میشود و شما میبایست آن کلمات را با کلیک بر روی آن ها انتخاب نمایید. 2 تا 3 سوال از این دست در آزمون برای شما مطرح خواهد شد و در نمرات Listening و Reading شما تاثیر خواهد گذاشت.
سکشن Write from Dictation :
این بخش از آزمون پر نمره ترین بخش امتحان بوده ودر آن 2 تا 4 جمله به ترتیب برای شما خوانده خواهد شد و شما میبایست جملاتی را که شنیدید عینا و کلمه به کلمه تایپ نمایید. هر کلمه صحیح در حدود یک نمره Listening و Writing برای شما به ارمغان خواهد آورد.
چند نکته در رابطه با روز آزمون PTE:
وقتی وارد یکی از مراکز آزمون «پیرسون» شوید، باید کارت شناسایی خود را به متصدی آزمون بدهید. سپس شما را راهنمایی میکنند تا با فرآیند آزمون آشنا شوید و مطمئن شوند همه چیز را به خوبی متوجه شدید و مشکلی ندارید.
آنها نسخهای از کارت شناسایی شما را چک میکنند، از شما عکس میگیرند و امضای دیجیتالی تان را ثبت میکنند. کف دستتان اسکن میشود و صندوق اماناتی به شما تعلق میگیرد که میتوانید وسایلتان را در آنجا قرار بدهید و بعد از آزمون آنها را تحویل بگیرید.
معمولا هر کدام از مراکز آزمون PTE ده میز در یک اتاق دارند. این میزها پارتیشنبندی شدهاند و علاوه برشما 9 نفر دیگر هم در آن اتاق حضور دارند. ممکن است هنگام تسکهای مکالمه، صدای بغلدستیتان را بشنوید، که این عادی است. سوالات هر فرد با دیگری متفاوت است. سعی کنید بر آزمون ودتان تمرکز کنید و حواستان پرت نشود.
در طول تست، باید از کیبوردی استفاده کنید که آرایش دکمههای آن QWERTY است. بهتر است تایپ دهانگشتی هم بلد باشید. اگر با تایپ سریع و کیبوردی که قرار است با آن کار کنید آشنایی ندارید، در کنار مطالعه و تمرین برای آمادگی در آزمون، این دو مورد را هم تمرین کنید.
سخن آخر:
همان طور که در ابتدا گفتیم، یکی از مزایای بسیار مهم این آزمون، ترکیبی و پوششی بودن نمرات آن است. این بدان معنی است که به فرد امتحان دهنده فرصت جبران ضعف موجود در یک بخش خاص، در سایر قسمتهای آزمون نیز داده خواهد شد.
در زیر یک نمونه از کارنامه ی PTE و نیز تاثیر هر سکشن و مهارت بر نمره ی کلی را مشاهده میکنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.