اشتباهات متداول یادگیری زبان انگلیسی
فهرست مطالب
افکار و باورهای غلط و اشتباه موانع بزرگی برای اشخاص هنگام یادگیری یک زبان جدید به حساب می آیند و باعث بروز مشکل و چه بسا دلسردی از ادامه مسیر می شوند. اشتباهات متداول یادگیری زبان انگلیسی که در بین زبان آموزان پر تکرار است را در این مطلب از آکادمی زبان انگلیسی سهیل سام توضیح دادهایم. یکی از مهمترین عواملی که هر زبان آموزی را در پروسه یادگیری ثابت قدم نگه می دارد، داشتن انگیزه بالاست. آنچه مسلّم است یکی از دلایل عدم دستیابی به اهداف و از بین رفتن انگیزه، خود شخص و تفکراتی است که در ذهن او می گذرد. همانطور که در مطلب یازده تکنیک طلایی برای حفظ انگیزه در زبان آموزی بسیار تأکید داشته ایم، زمانی که تصمیم به انجام کاری مهم می گیرید، تمام تلاش خود را برای مثبت اندیشی و صد البته واقع گرایی به کار ببندید تا مبادا از ادامه راه دلسرد شوید. این واقع بینی به شما کمک می کند تا از سختی و مشقت مسیر پیش روی خود به خوبی آگاه باشید و برای رویارویی با آنها آمادگی لازم را در خود ایجاد کنید. مقاله ای که برای شما آماده کرده ایم پنج نمونه از مواردی که باید در زبان آموزی مدنظر داشته باشید را به شما معرفی خواهد کرد تا از این طریق بتوانید با روش های اصولی، پروسه یادگیری را سپری کنید.
عجله کردن از اشتباهات متداول یادگیری زبان انگلیسی
امروزه زبان انگلیسی بی ارتباط با سرنوشت و شغل و موقعیت آینده ی افراد نیست. با این وجود، گاهی برخی افراد از اهمیت آن غافل می شوند و یادگیری آن را مدام به تعویق می اندازند اما درست زمانی متوجه اهمیت ماجرا می شوند که زمان کافی برای یادگیری آن ندارند. همچنین بعضی ها به دلیل تصورات اشتباهی که در ذهن خود دارند، دنبال راه میانبر برای یادگیری سریعتر زبان می گردند. اینجاست که تبلیغاتی همچون یادگیری زبان در ده روز یا تقویت مکالمه در یک هفته (و گاهی دیده شده که می گویند یادگیری سریع زبان در خواب!) و تبلیغاتی از این قبیل را باور می کنند و چون چاره ای جز قبول کردن آنها ندارند گول این ادعاهای پوچ را می خورند و بعد از مدتی متوجه می شوند که انتخاب این مسیر اشتباه، آنها را به کلی از هدف دور و حتی دلسرد کرده است. شکی نیست که یادگیری زبان یک پروسه ی زمان بر است. البته با توجه به سرعت یادگیری هر فرد و مدت زمانی که در روز به مطالعه اختصاص می دهد، می توان زمان یادگیری را کاهش داد. ولی اینکه فردی بخواهد در بیست جلسه ی یک ساعته مکالمه ای روان و عالی داشته باشد غیر ممکن و فقط تبلیغاتی است.
همچنین برخی افراد روش کدینگ برای یادگیری زبان انگلیسی را برای حفظ کلمات پیشنهاد می کنند. اگرچه ممکن است در ابتدا جذاب و سریع به نظر برسد اما همانطور که در مقاله ای جداگانه به آن پرداخته ایم روشی اصولی و تأیید شده به حساب نمی آید.
2. دچار وسواس شدن
گاهی پیش میآید که زبان آموز به علت ضعف در گرامر و ترس از اشتباه، از صحبت کردن اجتناب می کند. همانطور که در مقاله اهمیت یادگیری گرامر زبان انگلیسی گفته ایم، تمرکز زیاد بر این موضوع نه تنها سرعت اسپیکینگ شما را پایین می آورد، بلکه باعث غافل شدن از تقویت مهارت های شنیداری و نوشتاری و ایجاد وسواس بیش از حد می شود. از اشتباه کردن نترسید چون این جزئی از پروسه ی هر گونه آموزشی است. کافیست در مسیر یادگیری، یک معلم در کنار خودتان داشته باشید که به شما بازخورد بدهد و بعد از شناختن نقاط ضعف خود به صورت اصولی به تقویت آنها بپردازید.
3. تکرار و تمرین، کلیدهای طلایی یادگیری
یادتان باشد که مهم نیست روزی چند لغت یا اصطلاح یا گرامر یاد می گیریم. مهم این است که بعد از گذشت چند روز، چند هفته یا حتی چند سال چقدر از این مطالب را به یاد می آوریم؟ آیا موقع صحبت کردن باید زمان زیادی فکر کنیم تا جمله ی مورد نظرمان را به یاد بیاوریم؟ اگر زمان یادگیری، تمرین کافی و مناسب داشته باشیم، آن مطلب را همان ابتدا به خوبی به ذهن خود خواهیم سپرد. در مقاله اصول مرور مطالب در زبان انگلیسی عنوان کرده ایم که کارکرد مغز به گونه ایست که بعد از مدتی مطالبی که مرور نمی شوند را از حافظه پاک می کند اما آنهایی که مرور شده اند را به حافظهی بلند مدت انتقال می دهد. پس فراموشی جزء ذات ماست ولی با برخورد هوشمندانه و برنامه ریزی و تمرینات روزانه برای یادگیری زبان می توانیم یک یادگیری عمیق داشته باشیم.
4. فارسی را به انگلیسی ترجمه نکنید.
هر زبان ساختار مخصوص به خودش را از نظر صرف فعل ها، ضرب المثل ها و … دارد. پس ترجمه ی کلمه به کلمه یا گفتن همان اصطلاح از فارسی (زبان مادری) به انگلیسی روشی اشتباه و گاهی بسیار خنده دار است. این قبیل اشتباهات رایج در زبان انگلیسی اکثر اوقات در مورد حروف اضافه ی فعل ها و زمان افعال اتفاق می افتد.
برای حل این مشکل باید به طور منظم پادکست گوش کنید و فیلم ببینید. اینها راههایی برای مشاهده زندگی روزمرهی مردم بدون ترجمه ی مستقیم به زبان مادری هستند. با این روش، حتی می توانید با فرهنگ و زبان موردنظر آشنا شوید و بعد به راحتی قادر خواهید بود هر جمله، کلمه یا اصطلاح را در موقعیت درست خودش استفاده کنید.
5. از شکست ها درس بگیرید.
اگر در آزمونی شکست خوردید یا امتحان های ترمیک را با موفقیت پشت سر نگذاشتید، زبان را رها نکنید. در عوض با پشتکار بیشتری یادگیری را دنبال کنید و نقاط ضعف خودتان را شناخته و برطرف کنید. فرق انسانهای موفق با شکست خورده ها دقیقاً همین پیگیر بودن آنهاست. در مسیر یادگیری، آهسته قدم بردارید، گاهی استراحت و نفسی تازه کنید اما هرگز تسلیم نشوید.
سخن آخر
همه می دانیم یادگیری یک مهارت ارزشمند، نیازمند صرف زمان و پشتکار است. یادگیری زبان جدید نیز یک مهارت است. پس دنبال راحت ترین، سریع ترین و کوتاهترین روش نباشیم در حالی که می توانیم با روشهای اصولی بدون هدر دادن پول و وقت، بهترین نتیجه را کسب کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.