كی زبان بخونم؟
فهرست مطالب
اگه بخوایم به طور کلی برای زمان مطالعه زبان یه نسخه بپیچیم، میگیم دوست من همییییییشه در حال یادگیری باش! حتی بطور ناخودآگاه. یه فرقی که زبان خوندن با درسهای دیگه داره، اینه که اگه تمام مدت خودت رو باهاش درگیر کردی و زبان انگلیسی رو توی تمام زوایای زندگی روزانت وارد کردی، به بهترین شکل به موفقیت میرسی.
مثلاً برای خوندن ریاضی یا فیزیک اختصاص یه تعداد ساعت خاص در روز برای یادگیری و تمرین و مرور کافیه. ولی مزیتی که زبان انگلیسی داره اینه که میتونی اوغات فراغت خودت رو هم باهاش پر کنی. آهنگ گوش بدی، فیلم و سریال ببینی ولی همچنان توی پروسه یادگیری باشی. میتونی توی شبکه های اجتماعی پارتنر پیدا کنی و باهاش اسپیکینگ خودت رو قوی کنی و کلیییی قابلیتهای دیگه.
اصلاً یه جمله خوشگل داریم که میگه: “immerse yourself in English“
اما یه چیز مهمی که باید بهش توجه کنیم اینه که برای یادگیری زبان باید ساعت مطالعه ی مشخص هم داشته باشیم. مخصوصاً یادگیری مطالب جدید، نیاز به تمرکز داره بهترین زمان برای مطالعه زبان انگلیسی برای هر کسی متفاوته. باید با توجه به نوع یادگیری خودتون اون رو پیدا کنید و براش برنامه ریزی کنید.
برای بهینه کردن تمرین و مطالعه ای که برای تسلط بر زبان انگلیسی بهش نیاز داریم، منطقیه که سعی کنیم از هر دقیقه ای که صرف مطالعه می کنیم حداکثر استفاده رو ببریم. در ادامه یک سری راهکارهای بسیار کاربردی معرفی میکنیم تا با توجه به اونها بتونید بهترین زمان برای یادگیری خودتون رو پیدا کنید.
چه زمانی برای مطالعه بهتره؟ صبح، ظهر یا شب؟
به احتمال زیاد شما هم این تجربه رو داشتید که در صورت مطالعه توی بعضی از ساعتهای شبانه روز، بازده بیشتری نسبت به بقیه مواقع داشتید. مثلا ممکنه ترجیح شما درس خوندن در صبح باشه اما دوستتون شبها بازدهی مطالعه ی بیشتری داشته باشه. اما سوال اینه که آیا واقعاً میشه بطور علمی بهترین زمان برای مطالعه رو پیدا کرد؟ اگر هم پیدا بشه، آیا این موضوع در مورد همه افراد صدق میکنه؟ تا حالا تحقیقات زیادی در مورد بهترین زمان برای مطالعه انجام شده و مقالات مختلف، زمانهای خاصی رو برای مطالعه معرفی کردند.
برای انتخاب بهترین زمان مطالعه زبان انگلیسی اول باید بدونیم که سبکهای یادگیری متفاوت هستن. پس برای یادگیری و مطالعه باید زمانی رو انتخاب کنیم که ذهن بهترین عملکرد رو برای حفظ کردن و یادگیری داشته باشه. اما واقعاً چه زمانی ذهن ما توانایی بالاتری برای یادگیری داره و میتونیم مطالب رو بهتر یاد بگیریم؟ ذهن ما توی روز فعالتره یا شب؟
چطور بهترین زمان برای مطالعه رو انتخاب کنیم؟
همه افراد متفاوت کار میکنند، فکر میکنند و یاد میگیرند. پس افراد مختلف دارای سلیقه های متنوع هستند و در هر موقعیتی تصمیمات متفاوتی میگیرند. برای مطالعه هم همین موضوع صادقه. بعضی ها معتقدند شبها به خصوص در ساعتهای پایانی شب ذهن برای یادگیری آماده تره، در حالی که بعضی دیگه اوایل صبح رو بهترین زمان برای مطالعه و یادگیری انتخاب کردهاند.
نظر محققین درباره مطالعه در صبح
1- افرادی که میگن روز بهترین زمان برای مطالعه هست، اعتقاد دارن که مغز در صبح سرحاله چون مغز در طول شب به خوبی استراحت کرده و خستگی ذهن رفع شده. به همین دلیل توانایی یادگیری مطالب جدید رو داره و فرد میتونه مطالب و دروس رو به درستی یاد بگیره و هر مطلبی که در صبح فرا گرفته بشه، بهتر در ذهن باقی می مونه. در واقع این افراد بهترین زمان رو به آمادگی مغز و خسته نبودن اون ربط میدن نه به سلیقه و تیپ یادگیری فرد.
2- یک دلیل دیگه برای مطالعه در روز، اینه که چون در طول روز محیط اطراف روشنه و نور خورشید به صورت طبیعی میتابه و نیازی به روشن کردن چراغها و روشناییهای مصنوعی نیست. پس ذهن هم خودش رو هوشیار نگه می داره. همچنین کیفیت دید افراد میتونه روی یادگیری و خستگی ناشی از مطالعه تاثیر زیادی داشته باشه.
3- اگه به طور خاص بخوایم در مورد یادگیری زبان صحبت کنیم، در طول روزاحتمال بیشتری وجود داره که بتونید با دیگران مطالعه کنید یا از اونها کمک بگیرید. یادگیری زبان معمولاً یک تلاش برای برقراری روابط اجتماعیه. همچنین صحبت کردن با دیگران تمرین خیلی مفیدی برای speaking شما هست. مزیتی که مطالعه در صبح (روز) داره اینه که میتونید با پارتنر اسپیکینگ تون براحتی تماس بگیرید. در مواقعی که براتون سوال پیش میاد، چون صبحها ساعت کاری هست، میتونید مشکل رو با استادتون مطرح کنید. حتی اگر همون موقع جوابتون رو ندادن، شما هنوز بقیه روز رو وقت دارید تا سعی کنید با هم تماس بگیرید.
نظر محققین درباره مطالعه در بعدازظهر
یک تحقیق انجام شده که بیان میکنه یادگیری بعد از ظهر باعث بهبود یادآوری و ورود مطالب به حافظه بلندمدت میشه. البته، یادگیری زبان نیاز به حفظ پشتکار در مطالعه برای مدت طولانی داره. میدونیم که بیشتر مطالب حفظی هستن و بیاد آوردن اونها خیلی مهمه.
ممکنه شما شاغل باشید و صبح ها موقعیتی برای مطالعه نداشته باشید. از اونجایی که هنوز خیلی دیر نشده، احتمالاً هنوز مقداری انرژی دارید. در یادگیری زبان، بعضی از کارها (مثل حفظ لغت و گرامر) ممکنه خسته کننده به نظر برسن. هر چی از شبانه روز بیشتر بگذره، خستگی فرد بیشتر میشه. بنابراین مهمه که انرژی کافی برای حفظ تمرکز خودتون داشته باشید. پس برای چنین شخصی، مطالعه در بعدازظهر بهترین گزینه هست.
نظر محققین درباره مطالعه در شب
عصرها و شبها معمولاً زمانیه که متعلق به خود شماست. از کار و تماسهای کاری خبری نیست. پس عوامل حواس پرتی افراد در شب بسیار کمتره. داشتن حواسپرتی کمتر میتونه منجر به تمرکز بهتر بشه. عده ای از محققان اعتقاد دارن شب بهترین زمان مطالعه زبان انگلیسی هست. دلیلش هم اینه که فرد خواننده پس از خوندن مطالب مورد نظر میخوابه. پس ذهن علاوه بر استراحت کردن میتونه فرصت بسیار خوبی برای تجزیه و تحلیل و پردازش اطلاعات داشته باشه. به همین دلیل مطالعه ای که در شب و پیش از خوابیدن انجام بشه، میتونه بهتر در حافظه ثبت بشه.
همچنین تحقیقات نشون داده افرادی که در شب مطالعه میکنن، می تونن مطالب رو برای مدت زمان طولانیتر در ذهن نگه دارن. به همین دلیل مطالعه در این ساعت بیشتر از زمانهای دیگر در ذهن باقی خواهد ماند. چون پس از خواندن مطالب این افراد میخوابن، به همین دلیل اطلاعات جدیدی به حافظه وارد نخواهد شد و این امر باعث میشه ذهن این فرصت رو پیدا کنه که مطالب رو پردازش کنه.
در کل بهترین مزیتی که میشه برای مطالعه در شب عنوان کرد سکوت و آرامشیه که این ساعت از شبانه روز داره. در هنگام شب افراد آرامتر هستن و بیشتر از ساعتهای دیگه به تفکر میپردازن.
بالاخره در کدام ساعت مطالعه کنیم؟
همونطور که گفتیم ساعات مطالعه و یادگیری در یک فرد، میتونه کاملا متفاوت با دیگران باشه. بعضی از افراد موقع صبح بازدهی بالاتری برای یادگیری دارن و به همین دلیل صبح تا ظهر که انرژی بیشتری دارند مطالعه میکنن. بازده بسیار خوبی رو هم از مطالعه شون دارن.
در مقابل برخی از افراد دیگه توانایی یادگیری و مطالعه در طول روز رو ندارن و ممکنه در اوایل شب تا اواخر شب حس مطالعه داشته باشن. بنابراین نمیشه برای همه افراد، تنها یک ساعت مشخص رو برای مطالعه اعلام کرد چون کیفیت مطالعه هر شخصی بستگی به عادات روزانه و همچنین زمان آزادش داره. اما دو راهکار کلی برای ایجادبهره وری بیشتر هست که در ادامه بهشون اشاره می کنیم.
- با در نظر گرفتن و انتخاب سبک یادگیری منحصر به فرد خود، حتماً این نکته رو هم در نظر بگیرید که اگه هر روز توی یک ساعت معین مطالعه کنید، به تدریج و به زودی ذهن و بدن شما به این روال عادت میکنه و در اون صورت همیشه در بهترین چارچوب ذهنی خود برای مطالعه خواهید بود. موقعی که بدونید چه چیزی براتون بهتره، میتونید روال و زمان مطالعه زبان انگلیسی رو برای خودتون مؤثرتر و کارآمدتر کنید.
- انتخاب زمان مفید برای مطالعه زبان انگلیسی رو جدی بگیرید. شما باید مطمئن باشید که میتونید به طور مداوم روی زمانی که انتخاب کردید پایبند باشید، حداقل برای چند روز در هفته. چون این ثبات به شما کمک میکنه تا اطمینان حاصل کنید که مطالعه مستمر و روزانه خودتون رو دارید. به این ترتیب کیفیت زمان مطالعه شما بهبود پیدا خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.