معرفی پنج اپلیکیشن آموزش زبان رایگان

یاران مهربان سلام، امروزه گوشیها و دستگاههای هوشمند در زندگی همهی ما جای خود را باز کردهاند. پس ما هم باید از آنها هوشمندانه استفاده کنیم تا با بهره بردن مفید از تکنولوژی از اتلاف وقت هم جلوگیری کنیم و به دانش زبانی خود بیافزاییم. درادامه قصد داریم به معرفی پنج مورد اپلیکیشن آموزش زبان رایگان بپردازیم. همراه ما باشید.
1-اپلیکیشن آموزش زبان TED
این روزها کمتر کسی هست که با مجموعه سخنرانیهای تد آشنا نباشد. (TED) موسسهای است غیر دولتی که مختص به گسترش و توسعه ایدههای مختلف در قالب سخنرانیهای ویدئویی جذاب میباشد. در حالت معمول سخنرانان آنچه علت موفقیتشان است را باید در کمتر از 18 دقیقه بیان کنند. در حال حاضر این مجموعه سخنرانیها، تقریبا تمامی موضوعات از علوم مختلف تا کسبکارهای متفاوت را در ابعاد کاملا جهانی در بر میگیرد. سخنرانیهای تد به بیش از 100 زبان ترجمه و زیرنویس شدهاند. اما آنچه در اینجا مورد توجه ماست، سخنرانیهای انگلیسی در تد میباشد.
سخنرانیهای TED هم توسط افراد نیتیو و هم غیر نیتیو ارائه میشوند. پس به سادگی میتوانید با لهجههای گوناگون آشنا شوید و در عین حال ایدههای زیادی در زمینه مسائل مورد علاقهتان پیدا کنید. اگر علاقهمند به آشنایی با تجربیات و دنیای افراد سرشناس و موفق آن هم از زبان خودشان همراه با کمی چاشنی طنز هستید، اپلیکیشن آموزش زبان TED بهترین و غنیترین مرجع برای شماست.
به کمک این اپلیکیشن میتوانید مهارت شنیداری خود را به خوبی گسترش دهید و در هر زمینه و موضوعی که علاقه دارید ویدئو پیدا کرده و تماشا کنید. این برنامه بیشتر برای افرادی مناسب و کاربردی است که سطح زبان مطلوبی دارند و قصد دارند سطح زبان خود را به صورت تخصصی گسترش دهند.

2- اپلیکیشن Quizlet
اپلیکیشن Quizlet در سال 2005 طراحی و در دسترس همگان قرار گرفت. پژوهشگران از این اپلیکشن به عنوان ابزاری موثر در حوزه یادگیری زبانهای گوناگون، نام بردهاند. یک مزیت مهم و بسیار کاربردی برنامه Quizlet قابلیت ساخت فلش کارت میباشد. با استفاده از این برنامه میتوانید برای هر کتاب یا موضوعی یک دسته فلش کارت ایجاد کنید. برای نمونه فلش کارتهای کتاب گرامر را در دستهای جدا بسازید و برای لغات دستهای دیگر در نظر بگیرید. به علاوه میتوانید فلش کارتهای موجود در اپلیکیشن را نیز مورد استفاده قرار دهید و در وقتتان صرفهجویی زیادی داشته باشید.
همچنین با استفاده از اپلیکیشن آموزش زبان Quizlet میتوانید دسته بندیهایی که برای خود ساختهاید را با دیگران به اشتراک بگذارید. پس با این برنامه یک مکان عالی برای ذخیره کلمات یا موضوعاتی خواهید داشت که در حال یادگیری آنها هستید یا بعدا نیاز به مرورشان پیدا خواهید کرد.
از دیگر قابلیتهای این اپلیکیشن پرسیدن تستهای چهار گزینهای توسط این برنامه است که با استفاده از آن میتوانید دانش زبانتان را محک بزنید. اپلیکیشن آموزش زبان Quizlet دارای بازیهایی با محتوای آموزشی میباشد که یادگیری را سرگرم کننده و هیجانانگیز میکند. به علاوه این برنامه به صورت آفلاین قابل استفاده میباشد و بدون تبلیغات است. نکته قابل توجه اینکه در هر ماه بیش از 50 میلیون نفر با Quizlet مطالعه میکنند.

3- اپلیکیشن آموزش زبان Duolingo
این اپلیکیشن رایگان هم برای اندروید و هم اپل در دسترس است. Duolingo برای آموزش زبانهای مختلف از جمله زبان انگلیسی کاربرد دارد. این برنامه برای افراد مبتدی بسیار مناسب است و در سالهای اخیر توانسته به محبوبیت فراوانی در بین کاربران دست یابد. به کمک این اپلیکیشن با صرف ۲۰ دقیقه زمان به صورت روزانه، قادر خواهید بود جملات را به سادگی بیان کنید. Duolingo با تاکید بر مهارتهای چهارگانه، آموختن زبان را به امری سرگرم کننده و بازی تبدیل کرده است.
درسهای گردآوری شده در اپلیکیشن زبان انگلیسی Duolingo به زبان آموز امکان میدهد تا در خصوص ۷ واژهی جدید دربارهی موضوعی مشخص، مهارتهای لازم را کسب کرده و پس از ارائه و تکمیل درس واژههای روزانه از طریق این اپلیکیشن امتیازات لازم را دریافت کند. موضوعات و مطالبی که در Doulingo مطرح میشود کاملا با سطح و سبک یادگیری کاربران مطابقت دارد.
روش آموزش اپلیکیشن دولینگو
این برنامه روش آموزش گام به گام و تدریجی را در پیش گرفته است و بر همین اساس مراحل آشناسازی نوآموز با زبان انگلیسی را انجام میدهد. همچنین تمرینات ارائه شده توسط این اپلیکیشن از هر نظر با سطح یادگیری کاربران سازگار بوده و واژهها را با جزئیات بیشتری بررسی میکند. در واقع میتوان گفت اپلیکیشن آموزش زبان Doulingo برنامهای عالی و بینظیر برای یادگیری انگلیسی است و بسیاری از منابع را برای کاربران در تمامی سطوح مقدماتی فراهم مینماید.
راهکارهای فوقالعادهای در این اپلیکیشن برای جلوگیری از فراموشی لغات وجود دارد. لغات جدید معمولا به صورت تصاویر به زبان آموز آموزش داده میشوند. همچنین بعد از حدود یک هفته و پس از یادگیری لغات جدید از کلماتی که در آنها ضعیفتر بودهاید تمرینات جدید برای زبان آموز ارائه میدهد. به این ترتیب با تکرار و انجام چندین بار از این دسته تمرینات مروری، به خاطر سپردن این کلمات نیز ساده تر میگردد.
4- اپلیکیشن Memrise
اپلیکیشن Memries رایگان است اما در بخشهای از این برنامه ملزم به پرداخت های درون برنامهای هستید. این برنامه با تمرکز بر واژگان زبان انگلیسی قصد دارد، یادگیری زبان انگلیسی را از این طریق به روشی موثر توسعه دهد. این برنامه به صورت آفلاین و بدون اتصال به اینترنت نیز قابل استفاده میباشد. برنامه Memries با استفاده از سیستم تکرار و تنوع به کاربر کمک میکند تا واژگان جدید زبان انگلیسی را یاد بگیرد.
همچنین در اپلیکیشن آموزش زبان Memries از روشهای خلاقانه و جذاب به منظور یادگیری گرامر انگلیسی استفاده شده است. برنامه ممرایز همانند برنامه دولینگو از آموزشهای صوتی و تصویری پشتیبانی میکند. با این تفاوت که Duolingo بیشتر روی عبارات تمرکز دارد اما بیشتر تمرکز Memries روی کلمات است. یکی از نقاط قوت اپلیکیشن دولینگو نسبت به ممرایز ترتیب مناسبتر در آموزش مفاهیم و دستهبندی آموزشهاست، برای نمونه دستهبندیهایی نظیر رنگها، غذاها، ورزش ها و … کمک فراوانی به یادگیری کاربر میکند. شیوه عملکرد اپلیکیشن ممرایز را تا حدودی میتوان شبیه به روش آموزش فلش کارتها دانست.
5- اپلیکیشن WordUp
اپلیکیشن WordUp، برنامهای بسیار کاربردی برای یادگیری، حفظ و بخاطر سپردن لغات میباشد. تحقیقات حاکی از آن است که لحظهای که مطلبی را میخوانیم، بعد از مدت کوتاهی نزدیک به 80 درصد آن از یادمان میرود و پیش از رسیدن به حافظه بلند مدت، حذف میشود. اما اگر فرآیند یادگیری و حفظ کردن لغات در فواصل زمانی مشخص تکرار شوند، آرام آرام این اطلاعات به حافظه بلند مدت راه مییابند و بنابراین خیلی دیرتر از ذهن بیرون میروند. اپلیکیشن آموزش زبان WordUp برای تقویت واژگان کاربران از همین روش استفاده کرده است.
بعد از نصب و اجرا، اپلیکیشن از کاربر آزمونی جهت ارزیابی اطلاعاتش میگیرد و نسبت به نتیجه آزمون، لغاتی که باید بپرسد را مشخص میکند. سپس نوبت به انتخاب هدف زبان آموز میرسد. در روز چند دقیقه میخواهید با برنامه کار کنید؟ حالا که هدف را مشخص کردید، نوبت به نمایش لغات در قالب کارتها میرسد. اپلیکیشن به صورت روزانه لغات مختلفی میپرسد، اما نکته قابل توجه این برنامه، نمایش مجدد کلماتی است که درست پاسخ دادهاید. در صورتی که معنی لغتی را ندانید، آن لغات همراه با کارتهای بعدی مجددا پرسیده میشوند. با این حال اگر معنی لغتی را به یاد داشتید، مجددا فردا کارت همان کلمه را در کنار سایر لغات برای شما نمایش میدهد.
ویژگیهای مثبت برنامه WordUp
اپلیکیشن WordUp دو ویژگی مثبت دیگر در کنار جعبه لایتنر دارد.
1.ویژگی اول مربوط به معانی کلمات است. در برنامههای مشابه معنی کلمه به همراه یک جمله بهنمایش درمیآید. در حالی که WordUp یک گام جلوتر رفته و برای هر کلمه سعی کرده یک صحنه معروف از فیلم یا سریالی را بگذارد تا زبان آموز با تماشای آن، کاربرد کلمات را بهتر به یاد بسپارد. این برنامه آفلاین میباشد اما برای مشاهده کاربرد کلمات در فیلمها باید به اینترنت متصل شوید.
2.ویژگی دوم بازی است که بسیار جذاب و سرگرم کننده میباشد.
سخن آخر:
تعداد اپلیکیشینهای کاربردی در زمینهی آموزش زبان بسیار زیاد است اما سعی کردیم به طور مختصر چند نمونه موفق و جذاب را در اینجا با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.
شما چه اپلیکیشن آموزش زبان را روی دستگاه هوشمند خودتان نصب کردهاید؟
جذابترین آنها از نظرتان کدام است؟
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.