9 نکته كليدی برای بهبود نمره رایتینگ آیلتس
فهرست مطالب
میتوان گفت یكی از چالش برانگیزترین مهارتها برای زبان آموزان و كسانی كه می خواهند در آزمونهای زبان انگلیسی معتبر بین المللی مانند آیلتس شركت كنند، مهارت رایتینگ (نوشتاری) است. کسب نمره مورد نظر در آیلتس به این معنی است که در هر چهار بخش (اسپیكینگ، لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ) بهترین عملکرد را داشته باشید. با توجه به اینکه بخش رایتینگ اغلب توسط داوطلبان به عنوان چالشبرانگیزترین بخش آزمون ذکر میشود، در این مقاله نظر یکی از بهترین کارشناسان بین المللی آیلتس (خانم Alina Promska) را در مورد بهترین راهكارها برای افزایش نمره رایتینگ، با شما را به اشتراک میگذاریم.

بخش رایتینگ آیلتس چیست؟
قبل از اینکه به بیان نکات بپردازیم، بهتر استکه برای درک یک سری مفاهیم که بخش رایتینگ آیلتس مستلزم آن است، وقت بگذاریم.
1- دو نوع بخش نوشتاری آیلتس وجود دارد: آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک. با توجه به اینکه برای چه هدفی (مهاجرت یا پذیرش در دانشگاه) آزمون می دهید بررسی کنید تا ببینید به کدام نوع نیاز دارید. هر کدام از آزمونها دو تسک یک و دوی رایتینگ دارند.
تسک یک: در آیلتس جنرال یک نامه می نویسید اما برای آیلتس آکادمیک داده ها را از نمودار، گراف، چارت یا جدول، مقایسه، تفسیر و خلاصه می کنید.
تسک دو: در این قسمت، برای هر دو نوع آزمون باید یک مقاله بنویسید، اگرچه معمولاً در آیلتس جنرال از موضوعات عمومی تری استفاده می شود.
2- درک معیارهایی که در ارزیابی مد نظر قرار میگیرند، بسیار مهم است. چهار معیار کلیدی وجود دارد.
- Task achievement: اینکه چقدر به طور مؤثر به نکات اصلی خواسته شده در صورت تسک پرداخته اید و در متن خود آن را روشن کرده اید.
- Cohesion and coherence: انسجام و بهم پیوستگی در نوشتار بسیار مهم است. اینکه چقدر خوب ایده های خود را سازماندهی و پیوند داده اید و چگونه از کلمات پیوند دهنده و ابزارهای منسجم کننده (مثل ‘in addition’, ‘for instance’, ‘furthermore’, ‘however’, ‘moreover’ and ‘nevertheless ) استفاده کرده اید.
- Lexical resource: اینکه دامنه لغات (نحوه یادگیری لغت) شما چقدر گسترده و دقیق است بیار مهم است. بکار بردن کلمات و اصطلاحات پیشرفته در نوشتارتان که زیاد رایج و ابتدایی نیستند (less common vocabulary)، نمره دارد.
- Grammatical range and accuracy: محدوده و دقت ساختارهای دستوری (اهمیت یادگیری گرامر) (به عنوان مثال جملات شرطی، جملات who/which/thatو inversion) که استفاده کرده اید، در نمره دهی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
نکات مهم برای بهبود نمره رایتینگ:
در بخش قبل با این موارد که در رایتینگ آیلتس چه جیزی به شما داده می شود و چه چیزی از شما می خواهند، آشنا شدید. در ادامه، به نکاتی میپردازیم که در روز آزمون باید مد نظر داشته باشید تا حداکثر بازدهی را داشته باشید.
1- از زمانتان هوشمندانه استفاده کنید. برای تکمیل کل بخش 60 دقیقه فرصت دارید. تسک دوی رایتینگدر نمره نهایی شما اثر بیشتری دارد. بنابراین توصیه می شود بیش از 20 دقیقه برای تسک یک صرف نکنید و 40 دقیقه دیگر را برای تسک دو بگذارید. زمانی را هم برای برنامه ریزی و در اخر بررسی چیزی که نوشته اید در نظر بگیرید. بهتر است موقع انجام تست های تمرینی، خودتان را به تعیین محدودیت های زمانی 60 دقیقه ای عادت دهید.
2- حتماً تعداد کلمات را بررسی کنید. باید حداقل 150 کلمه برای تسک و 250 کلمه برای تسک دو بنویسید. در غیر اینصورت نمره از دست خواهید داد.
3- ابتدا با دقت صورت سوال و آنچه که خواسته شده را بخوانید و سعی کنید موارد خواسته شده را درک کنید. زیر کلمات کلیدی خط بکشید یا آنها را هایلایت کنید. باید بدانید که در نوشتارتان چه سوالاتی را می بایست پوشش دهید و چه اطلاعاتی را باید به خواننده بدهید.
4- ایده هایتان را به طور منطقی سازماندهی کنید. حداکثر پنج دقیقه را به بررسی ایدهها و انتخاب اطلاعاتی که قرار است در رایتینگ خود بگنجانید اختصاص دهید. آنها را طبقه بندی کنید و سعی کنید بین پاراگراف ها، جملات و عبارات یک انسجام منطقی برقرار باشد. یعنی به اصطلاح از این شاخه به آن شاخه نپرید و نوشته تان از یک رویه منظم پیروی کند.
5- از قبل روش انجام هر تسک را بدانید و به اندازه کافی تمرین کرده باشید. نوشتن هر کدام از رایتینگها به یک رویکرد خاص نیاز دارد. فقط با دیدن و خواندن نمونه های بسیار و تمرین کافی می توانید به روش انجام آن تسلط پیدا کنید. مثلاً:
تسک یک (آکادمیک) :
ابتدا و ویژگی های اصلی سوال را شناسایی کنید. در مقدمه، اطلاعات مربوط به تسک را با استفاده از مترادف ها و تبدیل دستور زبان بازنویسی کنید (همان عبارات سوال را تکرار نکنید). پاراگراف های اصلی خود را به طور منطقی سازماندهی کنید. دقت شود که لازم نیست همه داده ها را توصیف کنید. فقط شرح آنچه که به سوال مربوط می شود، کافیست. روندهای اصلی پاراگراف های بدنه را در نتیجه گیری خلاصه کنید
تسک یک(جنرال) :
ابتدا سوال را تجزیه و تحلیل کنید. ایده های طوفان فکری را با استفاده ازبولت پوینت در چند پاراگراف برنامهریزی کنید. به نکات مهم و اصلی بپردازید و نامه را بنویسید.
تسک دو :
شامل یک مقدمه، حداقل دو پاراگراف اصلی (بدنه) و نتیجه گیری باشد. در مقدمه، سوال را دوباره بیان کنید (بدون تکرار جملات) و بر اساس نظر خود یک بیانیه پایان نامه بسازید. جملات اصلی موضوع هر پاراگراف را بنویسید و ایده های مهم خود را بیان کنید (یک جمله موضوعی برای هر ایده). برای شروع هر پاراگراف بدنه، از یک جمله موضوعی (topic sentence) استفاده کنید. در ادامه پاراگراف از توضیحات و مثال هایی برای پشتیبانی از جمله موضوعی استفاده کنید. ایده های خود را در نتیجه گیری خلاصه کنید.
6- به سبک نوشتار دقت کنید: هر نوع تسک به یک سبک مناسب (رسمی، نیمه رسمی یا غیر رسمی) نیاز دارد. همین لحن یا سبک نوشتاری است که انتخاب ساختارهای دستوری و منابع واژگانی شما را تعیین می کند.
7- نوشته خود را دوباره بررسی کنید. وقتی هر تسک را تمام کردید، همیشه یک بررسی کامل انجام دهید. پرسیدن سوالات زیر، در این کار به شما کمک می کند:
- گرامر و املا رو چک کردی؟
- همه موارد نیاز در تسک را پوشش دادی؟
- اطلاعات را در پاراگراف ها سازماندهی کردی؟
- برای هر پاراگراف یک جمله موضوعی نوشتی؟
- ایده های کلیدی خودت را در نتیجه گیری خلاصه کردی؟
- تسک را در مقدمه بازنویسی کردی؟
- از کلمات پیوند دهنده به درستی و به جا استفاده کردی؟
- تکرارها را بررسی کردی؟
- از جملات پیچیده استفاده کردید؟
8- روی محدوده گرامری و منبع واژگانی خود کار کنید. در برنامه تان برای آمادگی شرکت در آزمون به این موارد بپردازید:
- برای یادگیری کلمات جدید در زمینههای متفاوت، زمانی را صرف خواندن منابع مختلف مانند تبلیغات، مقالات، کتابچههای راهنما، مجلات، گزارشها و مدلهای نمونه از آزمونهای تمرینی کنید.
- ساخت جملات را با استفاده از ساختارهای پیچیده و کلمات جدید تمرین کنید.
- ساختارهای دستوری مربوط به سطوح C1 و C2 را مرور کنید.
9- از اشتباهاتتان درس بگیرید. یک ژورنال برای ثبت اشتباهات رایتینگ خود کنار بگذارید. از این اشتباهات درس بگیرید. با دوستان یا همکارانی که در حال آماده شدن برای آیلتس هستند کار کنید. حتی میتوانید اشتباهات دوستانتان را هم بنویسد تا شما مرتکب آنها نشوید. به این ترتیب می توانید نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.