هفت راهكار جادويی برای ايده پردازی
فهرست مطالب
يكي از شكايات معمول زبان آموزان، مخصوصا آن دسته كه قصد شركت در آزمون های بين المللی زبان انگلیسی را دارند، كمبود ايده است. ایده پردازی به انگلیسی معادل coming up with an idea است و ایده پرداز به انگلیسی میشود thinker. ممكن است شما مهارت صحبت كردن به صورت درست و روان را داشته باشيد امااااا در مورد موضوع مطرح شده هيچ نظری نداشته باشيد. يا در رايتينگ تمام ساختارهای درست و قواعد نگارشی و گرامر را میدانيد و در مورد زمانها در زبان انگلیسی اگاهی دارید، اما نمیتوانيد ايده پردازی كنيد و موضوع را بسط بدهيد، مثال بياوريد و نتيجه گيری كنيد. بعضي افراد حتی در صحبت كردن و انشا نويسی فارسی هم مشكل دارند. در واقع یک زبان آموز باید با تکنیکهای کاربردی ایده پردازی آشنا باشد و با استفاده از آنها به اسپیکینگ خود تقویت ببخشد. برای حل اين مشكل چندين راه وجود دارد كه در ادامه به آنها اشاره میكنيم.
1- از مسايل روز سياسی و اجتماعی روز غافل نشويد
در جواب بسياري از سوالات ميتوانيد از اخبار و اطلاعات روز استفاده كنيد. اظهار نظرهاي سياستمداران، مسايل آب و هوايي، يافته هاي جديد و … ميتوانند به ذهن شما كمك كنند تا زمان صحبت كردن مشكلي در ايده پردازي نداشته باشد. تا حد امكان سعي كنيد به منابع انگليسي زبان گوش كنيد. اين موضوع حتي در ليسنينگ هم به كمك شما مي آيد. دايره ي واژگان شما وسيع تر شده و امكان اينكه حين آزمون ليسنينگ به كلمه ي جديد و نا آشنايي برخورد كنيد كمتر خواهد بود.
2- كمی تاريخ بخوانيد
در بعضی سوالات به نوعي در مورد شهر يا كشورتان يا آداب و رسوم يا رويداهاي فرهنگي مثل نوروز، شب يلدا و … از شما نظرخواهي ميشود. يا در مورد مسافرت و جاهاي ديدني بايد صحبت كنيد. پس دست به كار شويد و اطلاعات خود راجع به شهر و كشورتان را از نظر تاريخي و فرهنگي بالا ببريد تا در صورت لزوم بتوانيد از آنها استفاده كنيد.
3- مستند ببينيد
مستند ها منابعي بسيار عالي براي يادگيري و افزايش اطلاعات در همه ي زمينه ها هستند. معمولا لحن رسمي دارند و منابعي جذاب و در دسترس ميباشند. تقريبا در هر شاخه اي ميتوانيد مستند مربوط به آن را در يوتوب پيدا كنيد. آنها سرشار از اطلاعات قابل اعتمادند و به علت جذابيت بصری كه دارند كمتر خسته كننده هستند.
4- پادكست گوش كنيد
پادكستهاي بسياري به تفكيك موضوع در اينترنت وجود دارند. شما بنا بر سليقه و موضوعي كه فكر ميكنيد درآن ضعيف هستيد يا ميخواهيد بيشتر ياد بگيريد قادر به انتخاب هستيد. منابع معتبري مثل BBC 6min English و VOA بهترين انتخابها هستند. هم داراي آرشيو هستند و هم به صورت مستمر موضوعات روز را پوشش مي دهند.
5- مقاله بخوانيد
مخصوصا اگر قصد شركت در آزمونهاي آكادميك را داريد، خواندن مقالات يكي از كارهاي ضروري براي شماست. مجلات معتبر علمي بسياري از مقالات را به صورت رايگان در سايتهايشان منتشر ميكنند. مقالات را بخوانيد و به نحوه ي ارايه ي آمار و اطلاعات يا نظرسنجي ها دقت كنيد. اين كار تاثير بسيار زيادي نيز در بالا بردن درك مطلب و نمره ي ريدينگ شما خواهد داشت. سعي كنيد از آنها تقليد كنيد و چند دقيقه اي در مورد موضوعي كه خوانده ايد صحبت كرده، يا چند سطري بنويسيد.
6- از قبل آماده شويد
جزوات زيادي در اينترنت وجود دارند كه به عنوان نمونه هاي پاسخ به سوالات اسپيكينگ يا رايتينگ هستند. مانند فايل pdf كه منتسب به Liz است. مطالعه ي اين جزوه ديد كلي و خوبي به شما خواهد داد.
از سوی ديگر آشنايي با سوالات باعث ميشود به آنها فكر كنيد و پاسخ هايي كه مناسب شخص شما هستند را در ذهن داشته باشيد.
7- خيال پرداز و خلاق باشيد
بايد بدانيد كه آزمونهاي زبان صرفا جهت تشخيص ميزان تسلط شما بر زبان مورد نظر هستند و هیچ وقت به درستي گفتهها و نوشتههای شما از نظر علمي توجهی ندارند. آنچه مهم است شیوه نگارش و ایده پردازی و قدرت گرامری و دایره لغات شركت كننده است. پس میتوانید با پرورش ایده خود، تولید کننده آمار و اطلاعات و مثالهای رایتینگ و اسپیکینگ باشید!
به عبارت دیگر، لازم نیست مثال های واقعی بزنید، مثالها را «تولید» کنید. برای این کار میتوانید نظر خود را در دل یک تحقیق دانشگاهی بگذارید و یا به صورت نظرسنجی بیان کنید. میتوانید به عنوان گزارش یک روزنامهی محلی یا رسمی ارائه کنید و یا حتی از یکی از تجربههای شخصی (و يا خیالی!) خودتان کمک بگیرید. دانشگاهها همواره در حال تحقیق و ارائهی نتیجهی تحقیقات خود هستند و شما نیز میتوانید برای مقالهی خود یک تحقیق خلق کرده و نتیجهی آن را برای ساپورت کردن نکتهی اصلی خود، استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.