يادگيری زبان با انيميشن : معرفی، مزايا و معايب
فهرست مطالب
بيشتر ما با شنيدن نام انيميشن (كارتون) در ابتدا به ياد كودكان و سرگرم شدن آنها میافتيم. اما واقعيت اين است كه در دنيای زبان آموزي، كارتونها نقش پررنگی در آموزش دارند. يادگيری زبان انگلیسی با كارتون حتي برای بزرگسالان هم میتواند مفيد باشد. همانطور كه در مقاله بهترین سن برای یادگیری زبان انگلیسی گفتيم، كودكی دورانی طلايی براي يادگيری است. همراه ما باشيد تا مزايا و معايب يادگيری و آموزش زبان انگلیسی با انيميشن را بررسی كنيم و در انتها به معرفی چند كارتون مناسب برای اين كار بپردازيم.
مزايای يادگيری زبان با انيميشن
زبان آموزی با کارتون مزایای زیای دارد که در ادامه این بخش به معرفی مهمترین مزایای آن میپردازیم:
1- آموزش جذاب و سرگرم كننده
دنيای انيميشنها پر است از رنگ و قصه و موزيکهای شاد. به همين علت در ابتدای كار باعث جذب كودكان میشود و اين اولین قدم در يادگيری هر مهارتی است. اگر مسير يادگيری جذاب باشد، شروع و ادامهی آن بسيار راحت و لذت بخش خواهد بود. بسیاری از بچه ها در مقابل يادگيری مستقيم و نوشتن تكاليف مقاومت میكنند. اما اگر يادگيری زبان با انيميشن و داستان باشد، اين امر به صورت غير مستقيم اتفاق میافتد. همچنين دنيای انيميشنها دنيای تنوع است. میتوان هرچند وقت يک بار، انيميشن را عوض كرد و آموزش را با مجموعهای جديد ادامه داد. حتی برای ما بزرگسالان هم دنيای فيلم و انيميشن جذابتر از كلاسهای زبان است. به همين دليل است كه ما يادگيری كاربردی زبان با سريال محبوب فرندز را به شما پيشنهاد میکنيم.
2- يادگيری زبان با انیمیشن برای درک تلفظ و ساختارهای درست
برای ما كه انگليسی را به عنوان زبان دوم ياد میگيريم، يافتن اساتيدی كه در آموزش انگليسی لهجه مطلوبی داشته باشند و كمتر اشتباه كنند، كار آسانی نيست. انيميشنها معمولاً توسط افراد نيتيو صداگذاری شدهاند. اگر فیلم انيميشن زبان انگلیسی مناسبی را برای آموزش كودك انتخاب كنيم، از لحاظ تلفظی بسيار عالی خواهد بود و باعث میشود مشكلات مرسوم نظیر مشکلات فارسی زبان ها با تلفظ انگلیسی را در بزرگسالی نداشته باشند. وقتی از انتخاب درست صحبت میكنيم، منظورمان اين است كه انيميشن مورد نظر توسط افراد غير نيتيو صداگذاری نشده باشد. مثلا انيميشنهايی هستند كه لهجه غليظ هندی يا روسی دارند و برای آموزش اوليهی كودكان مناسب نيستند.
3- يادگيری زبان انگليسی كاربردی با انیمیشن
آنچه كه در فيلمها و انيميشنها میبينيم با آنچه كه در كتابهای آموزش زبان میخوانيم متفاوت است. انيميشنها انگليسی واقعی و روزمره و كاربردی را آموزش میدهند.چیزی که در حقیقت هر زبان آموزی به دنبال آن است.
4- کارتون راه طبيعی يادگيری انگلیسی
همانطور كه زبان مادری را بدون زحمت و به طور طبيعی ياد گرفتيم، با كارتون هم میشود زبان دوم را فرا گرفت. قدرت يادگيری و دايرهی آواها در كودکی بسيار بيشتر از بزرگسالی است. همين باعث میشود مسير يادگيری براي كودكان هموارتر باشد.
5- آشنايي با فرهنگ
يادگيري هر زبان مستلزم آشنايی با فرهنگ و يا حتی تاريخ آن كشور است. اين امر به طور غيرمستقيم در يادگيری زبان با تماشای فیلمها و انیمیشنها اتفاق میافتد. آشنايی با فرهنگ كشورهای مقصد جایی اهميت بيشری پيدا میكند كه در صحبتهای افراد به اشارات فرهنگی پی میبریم.
6- تكرار برای كودكان لذت بخش است.
تمرين و تكرار اولين رمز موفقيت در يادگيری هر چيزی است. تكرار انيميشنها برای اكثر كودكان نه تنها ملالآور نيست بلكه زيبا و لذت بخش هم هست. گاهي با ديدن چند بارهی يك كارتون با شخصيت مورد علاقهشان رابطهی دوستی خيالی برقرار میكنند. در بازیهايشان همان ديالوگها را تكرار میكنند و اين كار باعث تثبيت ساختارها و جملات در ذهن میشود.
7- افزايش اعتماد به نفس و موقعيتهای بهتر
دانستن زبان انگليسی يك مهارت مهم محسوب میشود. مانند هر مهارت ديگر مثل نقاشی، نواختن موسيقی يا مهارتهای ورزشی باعث افزايش اعتماد به نفس كودك میشود. اين توانمندی كودك در گروه همسالان خود را مطرح میكند. چون موضوع كودكان دو زبانه ديگر جديد نيست، او میتواند برای خود همبازی و هم صحبت هم پيدا كند. از سوی ديگر در آينده فرصتهای شغلی بهتری برای او پيدا خواهد شد.
معايب زبان آموزي با انيميشن
گرچه يادگيری زبان با انيميشن مزایایی دارد، اما هیچ چیز بدون معایب نیست و این روش هم مستثنا نمیباشد و ممکن است معایبی که در ادامه معرفی شده است را به همراه داشته باشد.
1- تماشای بيش از حد
ممكن است كودك علاقهی شديدی به شخصيت كارتونی مورد نظر پيدا كند و در مقابل عوض كردن مجموعه يا كاهش ساعات تماشا مقاومت شديدی كند. در اين صورت به ساير فعاليتهای لازم كه براي رشد و پرورش خلاقيت ضروری هستند نمیپردازد. تماشای افراطی و بيش از حد انيميشن يا تلويزيون، ضررهای جبران ناپذيری برای چشم كودك و سلامتی جسمی و روحی او خواهد داشت.
2- كاهش فعاليت بدنی در اثر استفاده افراطی از روش یادگیری زبان با انیمیشن
بیتحركی در سنين كودكی باعث ايجاد چاقی و بيماریهاي زمينهای ديگر میشود. والدين بايد نسبت به اين موضوع آگاه باشند و ساعات تماشا را مديريت كنند. حتي میتوانند هنگام تماشا وسايل بازی در اختيار كودك قرار بدهند و خودشان هم وارد بازی شوند.
3- عدم تكامل زبان مادري
اين امر زمانی اتفاق میافتد كه كودك در سن بسيار پايين در معرض زبان دوم قرار میگيرد. زمانی كه هنوز زبان مادری را به خوبی فرا نگرفته است و همزمان در محيط خانه هم زياد با او صحبت نمیشود. اين كار باعث میشود بعدها كودك در شروع تكلم تاخير داشته باشد. همچنين برای برقراری ارتباط با جامعه يا محيط مهد كودك دچار دشواری بشود. پس بهتر است در زمان يادگيری زبان با انيميشن همزمان به تقويت مهارتهای زبان مادری هم پرداخت و از آن غافل نشد.
معرفی انيميشنهای مناسب
اگر بزرگسال هستيد و میخواهيد از طريق انيميشن زبان بياموزيد، بايد متناسب با سطح زبانی خودتان مجموعهای را انتخاب كنيد. انيميشنهای انتخابی براي كودكان نيز نبايد حاوی الفاظ ركيك يا ترسناك باشند. از طرفی متناسب با سن كودك و درك آنها باشند. در ادامه به معرفی پنج مجموعه انيميشن سريالی جذاب برای كودكان میپردازيم و سپس پنج فيلم سينمايی كارتونی براي بزرگسالان جهت يادگيری زبان با انيميشن معرفی خواهيم كرد.
معرفی پنچ سريال انيميشن مناسب براي زبان آموزی كودكان
این پنج سریال برای یادگیری زبان کودکان بسیار مناسب، جذاب و آموزنده میباشد:
1- پپا پيگ peppa pig
هر قسمت از این مجموعه حدود ۵ دقیقه زمان دارد. برنامه حول محور یه خانم خوک کوچولو به اسم پپا هست که با خانوادهاش زندگی میکند. هر کدام از دوستانش یکی از گونههای پستانداران هستند و همه هم همسن و سال پپا هستند. یك شخصیت دیگر هم در داستان وجود دارد به اسم جورج. جورج برادر کوچکتر پپاست. جرج هم تعدادی دوست همسن و سال خودش دارد. هر قسمت درباره یکی از کارهای روزمره این افراد است؛ مثل بازی کردن، رفتن به استخر، دوچرخهسواری، آب و هوا (برای دریافت نکاتی پیرامون آب و هوا کافیست مقاله توصیف آب و هوا در زبان انگلیسی را مطالعه کنید) و غیره… . شخصیتهای این مجموعه همگی مثل آدمها لباس میپوشند و در خانه زندگی میکنند.
2- پوكويو pocoyo
پوکویو Pocoyó نام یک مجموعهی تلویزیونی کارتونی اسپانیایی-بریتانیایی است که ویژهی کودکانِ پیشدبستانی ساخته شده است و برنامهی مناسب برای يادگيری زبان با انيميشن برای کودکان در گروه سنی پیش دبستانی میباشد.
وقایع این کارتون در یک فضای گرافیک سهبعدی رایانهای با پسزمینه ساده سفیدرنگ رخ میدهد و دربارهی یک پسرک ۴ ساله به نام پوکویو و روابطش با دوستانش «پاتو» (اردک)، «اِلی» (فیل) و «لولا» (سگ) است و ماجراهایی است که هربار با آن مواجه میشوند. راوی داستان، هم با کاراکترهای کارتونی صحبت میکند و هم، بینندگان را خطاب قرار میدهد.
3- برام نقاشی بكش لويی draw me a picture louie
لویی یک مجموعهی انیمیشنی سرگرم کننده است برای کودکان 2 تا 5 سال، که آنها را از طریق داستانهای تخیلی به سوی نقاشی کشیدن هدایت میکند.
لویی، شخصیت اصلی این مجموعه، خرگوش کوچولوی سادهای است با یک جعبۀ جادویی مدادرنگی، که به همراه دوست صمیمیاش یوکو که یک کفشدوزک کوچک است در هر قسمت با خلق آثار هنریشان سعی میکنند مسائل اطرافشان را به راحتی حل کنند. تمام نقاشیهای لویی پس از اینکه رنگآمیزی میشوند جان میگیرند و به دنیای لویی و یوکو وارد میشوند. مثل این است که با ما درمورد رنگ و روح زندگی صحبت میکنند!
این انیمیشن با گرافیک ساده و رنگهای تک رنگ و خامش بسیار مناسب برای ذهن سادۀ خردسالان است و جدای از اینکه چگونه کشیدن را به آنها میآموزد آنها را با دنیای بزرگسالان آشنا میکند.
4- دهکده کتاب داستان super why
این مجموعه در دهکده کتاب داستان (Storybook Village) اتفاق میافتد، جایی که شخصیت اصلی آن، Whyatt، با دوستانش Pig ، Red و Princess Pea زندگی میکند. در هر یک از قسمتها ، یکی از شخصیتهای اصلی «یک مشکل بزرگ» دارد. سپس شخصیت های اصلی در باشگاه کتاب در مورد مشکل او بحث میکنند، و بعد توافق میکنند که برای حل مسئله به کتاب نگاه کنند.
شخصيتها هرچه در حوادث داستان پیشرفت میکنند، با موانعی روبرو میشوند که با استفاده از مهارتهای سواد آموزی آنها برای تغییر داستان میتوان این مشکلات را برطرف کرد. هنگامی که این موانع را پشت سر میگذارند، جایزه میگیرند که راه حل «مشکل بزرگ» را به دست آوردهاند. يك مزيت بزرگ اين كارتون اين است كه حروف الفبا و كلمات را نيز هم آموزش میدهد. تماشای این برنامه علاوهبر اینکه مناسب برای يادگيری زبان با انيميشن است، موارد آموزنده بسیاری به همراه دارد.
5- دنيای خيالی بن و هالی Ben and Holly’s Little Kingdom
موضوع داستان دربارهی دنيای خيالی پریها و موجوداتی بنام elf است كه در جنگلی زيبا اتفاق میافتد. اين مجموعه بسيار جذاب و پر از شوخي و خنده و نكات آموزنده مناسب برای یادگیری جذاب زبان با انیمیشن است.
معرفي پنچ انيميشن سينمايی مناسب برای زبان آموزی بزرگسالان
پنج انیمیشنی که در ادامه معرفی شدهاند مناسب برای يادگيری زبان با انيميشن برای بزرگسالان میباشد:
1- انیمیشن Moana موانا
موانا یک دختر ماجراجو و کنجکاو است که تصمیم میگیرد بهسوی کشف چیزهای جدید برود. با دیدن انیمیشن موانا شما میتوانید با برخی از اصطلاحات مربوط به افسانههای قدیمی آشنا شوید و همراه با ماجراجوییهای این دختر باهوش، هم قوه تخیلتان را قوی کنید، هم کلمات انگلیسی جدیدی یاد بگیرید. این انیمیشن محصول شرکت دیزنی است که در سال ۲۰۱۶ اکران شد.
2- انیمیشن Frozen
اگر سطح زبانتان کمی بالاتر از حد متوسط است، انیمیشن Frozen را حتما تماشا کنید. ریتم صحبت شخصیتهای داستان کمی تند است، اما از دل همین دیالوگها میتوانید اصطلاحات کاربردی فراوانی پیدا کنید و در مکالمه روزمره خود بهکار ببرید. اين انيميشن در دو قسمت پخش شده است برای يادگيری زبان با انيميشن برای افراد با سطح زبان متوسط بسیار مفید است.
3- انیمیشن Coco
کوکو یکی از پرجایزهترین انیمیشنهای تاریخ است و میتوان آن را یکی از بهترین انیمیشن های زبان انگلیسی دانست. این انیمیشن در سال ۲۰۱۷ توسط دو شرکت پیکسار و دیزنی پخش شد و بعد از آن موفق به دریافت دو جایزه اسکار در رشته بهترین انیمیشن و بهترین ترانه شد. همراه با انیمیشن Coco به دنیای فانتزی و کمدی ذهن نویسنده وارد شوید و با موسیقی فوقالعاده و اصطلاحات پرکاربرد زبان انگلیسی آن، زبان خود را تقویت کنید.
4- انیمیشن Inside Out درون و بیرون
اگر بهدنبال يادگيری زبان با انيميشن هستید، انیمیشن Inside Out را از دست ندهید. این انیمیشن که حاصل همکاری پیکسار و والت دیزنی است، با داشتن فیلمنامه غنی و سرشار از مفاهیم ارزنده، در لیست بهترین انیمیشنهای زبان انگلیسی قرار گرفتهاست. Inside Out در هشتاد و هشتمین مراسم اسکار نامزد دو جایزه اسکار بهترین فیلمنامه اورجینال و بهترین انیمیشن شد که در نهایت دومی را بهدست آورد. این انیمیشن علاوهبر آموزش زبان به کودکان و بزرگسالان، داستانی فوقالعاده درباره زندگی نویسنده در دوران کودکی و احساساتی که تجربه کرده است را به شما نشان میدهد.
5- انیمیشن Zootopia زوتوپیا
زوتوپیا یکی از انیمیشنهای محبوب سال ۲۰۱۶ است که موفق به دریافت جایزه اسکار بهعنوان بهترین انیمیشن پویانمایی شدهاست. داستان این انیمیشن ماجراجویانه و کمدی است و همین باعث میشود تا آخر دست از دیدنش برندارید و خسته نشوید. این انیمیشن هم برای کودکان و هم بزرگسالان کلمات انگلیسی جدید و کاربردی دارد و اصطلاحات بهکار برده شده در آن را میتوان در مکالمات روزمره انگلیسی نیز استفاده کرد.
سخن پايانی:
اگر هنوز ابتدای مسیر زبان آموزی هستید، تماشای انیمیشن برای زبان انگلیسی با زیرنویس نیز میتواند کمک کننده و مفید باشد. به مرور که سطح زبانتان بالاتر رفت میتوانید تماشای آنها را بدون زیرنویس امتحان کنید. اگر خودتان يا فرزندتان تجربهای در زمينهی يادگيری زبان با انيميشن داريد، حتما در بخش نظرات با ما و ساير زبان آموزان در ميان بگذاريد.
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
سلام وقت بخیر
زنده باشید
خوشحالیم راضی هستید
متاسفانه با روشی که فرمودین آشنایی نداریم. میتونین از طریق پنل راهنمای سمت راست پایین صفحه داخل واتس اپ بهمون پیام دادید تا در حد توان با جان و دل کمکتون کنیم
سلام خواستم ازتون یه تشکر کنم
من به پیشنهاد یکی از اساتید زبانم میخواستم شروع به دیدن انیمیشن کنم ولی نمیدونستم چه انیمیشن هایی خوبن
بعد این مطلب شمارو داخل گوگل دیدم و با روش سایت لینگویچ شروع کردم به دیدنشون و جملاتشون رو می نویسم
راستی شما روش خاصی علاوه بر روش Linguich برای یادگیری زبان با کمک انیمیشن معرفی کردین داخل سایتتون که موثرتر باشه؟
Forky Asks a Question هم عالیه