چطور سریعتر انگلیسی صحبت کنیم
فهرست مطالب
هنگام یادگیری زبان انگلیسی، چطور سریعتر انگلیسی صحبت کردن را میتوان از دغدغههای زبان آموزان دانست. اکثر زبان آموزان بر این باورند که انگلیسی زبانها، بسیار سریع صحبت میکنند اما تحقیقات نشان داده که از نظر سرعت اسپیکینگ، زبان انگلیسی در ردهی پنجم قرار دارد. در واقع نیتیوها سریع صحبت نمیکنند بلکه فقط هنگام صحبت، کلمات را باهم ادغام میکنند. به جای اینکه کلمات را جدا از هم بیان کنند، کلمات را به هم وصل میکنند یا گاهی بعضی بخشها را حذف میکنند یا حتی صداهای جدیدی به آنها اضافه میکنند. در این مقاله، سعی داریم چند راهکار مفید و کاملاً تأیید شده، در این زمینه در اختیارتان قرار دهیم.
قبل از هر چیز، باید تعریف دقیق و درستی از سریع صحبت کردن در زبان انگلیسی داشته باشید. در واقع اگر در صحبت کردن افراد نيتيو دقیق شوید، متوجه خواهید شد که علیرغم اینکه سریع صحبت میکنند، کاملاً ریلکس و آرام به نظر میآیند. پس باید دقت کنید که سریع صحبت کردن هم، قواعد و نکات خاص خودش را دارد که نباید آنها را نادیده گرفت. در غیر اینصورت، همان سرعت اسپیکینگی که خواهانش هستید، قطعاً شما را هنگام صحبت، به دردسر میاندازد.
به عنوان مثال اگر بیش از حد، سریع صحبت کنید ممکن است تلفظ کلماتی که بیان میکنید واضح به نظر نیایند و افراد، صحبت های شما را متوجه نشوند. از طرفی ممکن است شنونده، تصور کند عصبی هستید یا اعتماد به نفس کافی ندارید. اکثر زبان آموزان، سریع و تند حرف زدن انگلیسی را به روان صحبت کردن ارتباط میدهند و تصور میکنند هرچه سریعتر صحبت کنند، اسپیکینگ آنها روانتر به نظر خواهد آمد و برعکس، هرچه آرام و شمردهتر حرف بزنند، بر روان بودن اسپیکینگ آنها، تأثیر منفی میگذارد و سطح زبان آنها را زیر سؤال میبرد اما اشتباه بزرگ این است که وقتی در تلاش هستید بیش از حد معمول، سریع صحبت کنید، نه تنها ممکن است مرتکب اشتباهاتی دور از انتظار، هنگام صحبت شوید، بلکه این فرصت را از شنونده خواهید گرفت که به راحتی منظور کلام شما را متوجه شود. پس در حقیقت باید یاد بگیرید که چگونه انگلیسی را روان صحبت کنید.
اما نگران نباشید. هدف ما از نگارش این مقاله این است که کمک کنیم سرعتی طبیعی به اسپیکینگ خود ببخشید تا در کنار آموزش انگلیسی صحبت کردن و سرعت بخشیدن به آن، بتوانید از اشتباهات رایج در زبان انگلیسی پرهیز کنید و یا آنها را به حداقل برسانید.
سریع صحبت کردن به چه معناست؟
صحبت سریع در زبان انگلیسی یعنی روان و صریح بودن جملاتی که ادا میشوند. به این معنا که وقتی از خود میپرسید چگونه روان انگلیسی صحبت کنیم در واقع یعنی قادر باشید به راحتی و بدون کمک، با دیگران حتی با نیتیوها مکالمه داشته باشید و ارتباط برقرار کنید. قادر باشید افکار، احساسات و نظرات خود را به سادگی و با استفاده از لغات و اصطلاحاتی که قبلاً فرا گرفته اید، بیان کنید.
نکاتی مهم قبل از تصمیم به سرعت بخشیدن به اسپیکینگ:
نکته 1: تلفظ درست و دقیق لغات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. باید از خودتان بپرسید آیا وقتی صحبت میکنید، شنونده منظور شما را میفهمد؟ یا اینکه مدام از شما در مورد مفهوم صحبتهایتان میپرسد و یا حتی مدام از شما میخواهد جمله تان را تکرار کنید!؟
پس حتماً راهی برای تقویت تلفظ خود پیدا کنید. برای اینکار می توانید به مقاله مشکلات فارسی زبانان در تلفظ انگلیسی سری بزنید تا با استفاده از مطالب و نکاتی که ذکر شده، به تلفظ خود بهبود ببخشید. از طرفی دقت داشته باشید که باید به طور مداوم تمرین داشته باشید. لغاتی را که به تازگی یاد میگیرید، علاوه بر چک کردن تلفظ آنها در دیکشنری، به نحوه تلفظ آنها در قالب فیلمها و سریالها و پادکستها دقت زیادی داشته باشید.
برای این منظور میتوانید با استفاده از اپلیکیشن wordup از یادگیری نحوهی تلفظ آنها در فیلم ها از زبان نیتیوها بهره ببرید. برای آشنایی بیشتر با این برنامهی فوق العاده کاربردی، به مقالهی پنج اپلیکیشن رایگان آموزش زبان انگلیسی رجوع کنید.
نکته 2: به بخش ذهنی خود تقویت ببخشید. فکر کردن به انگلیسی را جزء عادتهای خود قرار دهید. برای مثال میتوانید در مورد کارهایی که در طول روز انجام میدهید، در ذهنتان جمله سازی کنید. این کار ناخودآگاه کمک میکند تا به طور غیرمنتظرهای، سریعتر صحبت کنید. ضمناً همانطور که پیش تر در مقالهی در زبان آموزی این 5 اشتباه را انجام ندهید تأکید داشته ایم، هرگز زبان مادری خود را به انگلیسی ترجمه نکنید. این کار باعث میشود که هنگام صحبت، بیش از حد مکث کنید و طبیعتاً روی روان و سلیس بودن صحبتهایتان تأثیر منفی خواهد گذاشت و سرعت انگلیسی صحبت کردن شما را پایین خواهد آورد.
نکته 3: بخش بدنی یا فیزیکی خود را تقویت کنید. حین صحبت کردن به زبان انگلیسی، به دلایل مختلف از جمله اعتماد به نفس پایین و یا خجالت، ممکن است به آرامی صحبت کنید و حرکات لبها و دهانتان به درستی مشخص نباشد. همین امر باعث می شود، شنونده درک درستی از مطلبی که بیان میکنید نداشته باشد و تلفظ کلمات را به خوبی متوجه نشود. برای سریع و روان صحبت کردن، زبان بدن و اشارات، کمک شایانی به شما خواهند کرد. بدون شک، یکی از کاربردی ترین راههای حل این مشکل، شدویینگ یا همان تکنیک سایه محسوب می شود. در این روش، چون شما به تقلید صحبت های انگلیسی زبان ها در فیلم و سریال یا پادکست ها با صدای بلند میپردازید، خود به خود لبها و دهان شما به تکاپو می افتند و قطعاً اعتماد به نفس بیشتری هم کسب خواهید کرد. اگر اطلاعات دقیقی در این باره ندارید میتوانید از مقاله تکنیک سایه، تکنیک طلایی! بهره ببرید.
نکته 4: علی رغم اهمیت یادگیری گرامر زبان انگلیسی، در بیشتر موارد، مطالعه و فراگیری آنها، به تنهایی تأثیرگذار نیست. اگه سؤالتان این است که چگونه سریع انگلیسی حرف بزنم، نیاز است تا میتوانید تمرین اسپیکینگ داشته باشید. در این صورت، ناخودآگاه در صحبتهایتان، به درستی و نادرستی ساختارهایی که استفاده می کنید پی خواهید برد. از طرفی، وسواس بیش از حد روی گرامرها، خود به خود از سرعت اسپیکینگ شما میکاهد.
راهکارهایی برای سرعت بخشیدن اصولی به اسپیکینگ:
در ادامه راهکارهایی را برای سریعتر انگلیسی صحبت کردن شما بیان مینماییم:
راهکار اول:
در زبان انگلیسی، رعایت استرس و تأکید روی واژه ها در جمله، از اهمیت بالایی برخوردار است. به عنوان مثال، بعضی از لغات تشکیل دهندهی یک جمله، ممکن است اهمیت زیادی نداشته باشند و قرار نیست اطلاعات خاصی از طریق آنها به شنونده انتقال پیدا کند، بنابراین می توانید با سرعت بیشتری از کنارشان رد شوید و برعکس، بعضی از آنها نیاز به تأکید بیشتری دارند و نیاز است که هنگام بیان آنها، کمی از سرعت صحبت کردن خود بکاهید. مثلاً کلماتی که پیام خاصی را میرسانند یا قرار است مفهوم اصلی جملهی ما را آشکار کنند و یا همچنین کلماتی که توصیف کننده چیزی در جمله هستند و معمولاً شامل اسم ها، صفت ها و قیدها هستند. برای درک بیشتر، به مثال زیر توجه کنید.
.If I had gone to bed early instead of watching TV all night, I would have been a lot more focused today
اگر بخواهید تأکید و استرس را روی تک تک کلمات این جمله رعایت کنید، با هر تأکید، مکث کوتاهی در صحبت های شما ایجاد می شود و همین امر باعث پایین آمدن سرعت اسپیکینگ شما می شود، از طرفی لحن شما طبیعی به نظر نخواهد رسید. و برعکس، اگر هیچ تأکید خاصی روی هیچکدام از کلمات، نداشته باشید و استرس ها را رعایت نکنید، اینطور به نظر می رسد که فقط می خواهید به سرعت، از جملات عبور کنید و این فکر را به شنونده القا می کنید که صحبت های شما چندان قابل تأمل و مهم نیستند و قرار نیست اطلاعات خاصی را رد وبدل کنند. از سویی دیگر، فهم کلمات را برای آنها مشکل و یا حتی غیرممکن می کنید و باعث می شوید بی حوصله و خسته شوند و از صحبتهای شما لذت نبرند.
با توجه به توضیحات بالا به شما خواهیم گفت که از چه طریق، این روش را عملی سازید. برای گام اول، ابتدا باید کلمات کلیدی را در جملات خود پیدا و مشخص کنید. دقت کنید که این کلمات قرار است پیامی را به شنونده انتقال دهد. مثلاً در همین جمله، کلمات مهم را با به صورت بولد شده مشخص کرده ایم:
.If I had gone to bed early instead of watching TV all night, I would have been a lot more focused today
زمانی که این جمله را بیان می کنیم باید تأکید و استرس را روی آن کلمات قرار دهیم و همین تأکید، باعث میشود به بیان آنها سرعت کمتری ببخشیم و باقی کلمات خصوصاً کلماتی مثل had, to, of را سریعتر بیان می کنیم.
راهکار دوم:
متصل کردن عبارات و کلمات یک جمله. مثال زیر را در نظر بگیرید:
?What do you do
انگلیسی زبان ها هرگز این کلمات را به صورت جدا بیان نمی کنند بلکه با کنار هم قرار دادن کلمات، آنها را باهم ادغام می کنند و همین روش باعث می شود نحوه تلفظ آنها نیز متفاوت به گوشتان برسد. مثلاً همین جمله بالا را به این صورت بیان می کنند:
?Whudduhyuh do
راهکار سوم:
استفاده از شکل مخفف و ادغام شدهی بعضی عبارات که در محاوره و سریال ها و فیلم ها بسیار رایج هستند.
به جمله زیر دقت کنید:
.I am going to do some shopping
شکل کوتاه شده:
.I’m gonna do some shopping
حتی ممکن است این جمله را به این صورت هم بشنوید:
.Ahmma do some shopping
به مثال بعدی دقت کنید:
?Do you want to go
?duhyuh wanna go
این تکنیک، نه تنها کمک می کند اسپیکینگ شما شباهت بیشتری به نیتیوها داشته باشد بلکه می توانید صحبتهای آنها را هم به راحتی متوجه شوید.
راهکار چهارم:
حذف کردن بخشی از کلمات یک جمله.
جمله زیر را در نظر بگیرید:
?Are you ready
انگلیسی زبان ها، گاهی در محاوره ممکن است از گفتن are صرف نظر کنند:
?You ready
اما یادتان نرود در موقعیت ها و نوشتارهای رسمی، هرگز از این روش استفاده نکنید.
مثالهای بعدی را ببینید:
?Are you coming
?You coming
!It was great talking to you
!Great talking to you
راهکار پنجم:
صرف نظر کردن از تلفظ یک حرف در یک کلمه. مثلاً کلماتی که به d یا t ختم میشوند. این کار به سرعت اسپیکینگ شما می افزاید.
به جملات زیر توجه کنید:
.I go out every night
I go ou’ every nigh’
.I found a blue and white card
I foun’ a blue an white car’
در واقع هنگام ادای این کلمات، حالت لبها و دهان، طوری به نظر می رسد که انگار میخواهید آنها را تلفظ کنید اما صدایی از دهانتان، هنگام تلفظ d یا t به گوش نمی رسد.
راهکار ششم:
ادغام شدن کلمات در برخی از جملات سؤالی که شامل ضمیر you هستند.
?What are you doing
Whatcha doin’
در این مثال سه کلمه در هم ادغام شده اند و همچنین، از تلفظ g صرف نظر کردیم. نکته مهم دیگر این است که وقتی کلمه ای به t ختم شود و همزمان، کلمهی بعد از آن با d شروع شود، با متصل کردن آنها، صدای جدیدی شبیه به (چ) هنگام تلفظ، به وجود می آید.
مثال بعدی:
?Where are you going
Where yuh goin’
در این مثال، are حذف شده است، تلفظ you به yuh مبدل شد و از تلفظ g صرف نظر کردیم.
راهکار هفتم:
کوتاه کردن ضمیرها یا صفت های ملکی با حذف حرف اول آنها.
.I think he’s right
I think e’s righ’
.It’s her turn
.It’s er turn
راهکار هشتم:
در زبان انگلیسی آمریکایی، حرف t به صورت d تلفظ می شود چرا که باعث می شود کلمات با سرعت نسبتاً بهتر و بیشتری ادا شوند. برای مثال:
City = ciddy
Letter = ledder
Bitter = bidder
Computer = compyooder
راهکار نهم:
زمانی که واژه ای به d ختم شود و کلمهی بعد از آن با y شروع شود، هنگام ادغام آنها، صدایی شبیه به (ج) به گوش می رسد.
?Would you help me
?Wouldja help me
شاید تصورتان این باشد که با این راهکارها، فقط تکنیک تلفظ کلمات را در خود تقویت می کنید اما حقیقت این است که با کنار هم قرار گرفتن آنها، ناخودآگاه سرعت اسپیکینگ خود را بالا می برید.
در ادامه، جدولی از عبارات رایج دیگر آماده کرده ایم که می توانید مشاهده فرمایید.
She ain’t hungry. | She is not hungry. |
He ain’t done it yet. | He has not done it yet. |
I wanna coffee. | I want a coffee. |
Whatcha got there? | What have you got there? |
I eat alotta chocolate. | I eat a lot of chocolate. |
We should tell’em the truth. | We should tell them the truth. |
It’s blue, innit? | It’s blue, Isn’t it? |
D’yuh like’em? | Do you like him? |
Ahmma talk to your mother. | I’m going to talk to your mother. |
He hasta work today. | He has to work today. |
She usta live in France. | She used to live in France. |
Didntcha like this book? | Didn’t you like this book? |
She shoulda called yesterday. | She should have called yesterday. |
I wanna go home. | I want to go home. |
You’re kinda cute. | You’re kind of cute. |
Am’outta money. | I’m out of money. |
Wouldja like a cuppa tea. | Would you like a cup of tea? |
I dunno. | I don’t know. |
Lemme see. | Let me see. |
Gimme duh book. | Give me the book. |
You needa know aboud’em. | You need to know about him. |
You hafta go. | We have to go. |
سخن آخر
رسیدن به هر هدفی، نیازمند تلاش و تمرین مستمر و انگیزهی بالاست. اگر می خواهید در این زمینه، به نتیجهی دلخواه برسید، با یکبار در هفته تمرین کردن، نمی توانید پیشرفت چشمگیری داشته باشید. از هر فرصتی که در اختیارتان قرار می گیرد، نهایت استفاده را ببرید و با استفاده از تکنیک ها و راهکارهایی که ذکر شده است، با قدرت پیش بروید. همانطور که در مقالهی یادگیری اصولی مکالمه با 8 راهکار جادویی گفته شده است، هر چه بیشتر خود را در معرض مکالمهی واقعی قرار دهید، خود را به هدفتان نزدیکتر خواهید کرد.
اگر شما هم راهکاری در زمینهی سریع صحبت کردن دارید و اینجا به آن اشاره نکرده ایم، خوشحال میشویم در بخش نظرات، با ما و سایر زبان آموزان علاقهمند، در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.