عادتهای اتمی در یادگیری زبان انگلیسی
فهرست مطالب
یاران مهربان سلام، در این مطلب به معرفی عادتهای اتمی در یادگیری زبان انگلیسی پرداختهایم.اگر به حوزهی موفقیت و برنامهریزی علاقه مند هستید حتما نام کتاب عادتهای اتمی اثر جیمز کلیر را شنیدهاید. این اثر در کنار کتاب اثر مرکب که البته در ارتباط با معجزهی اثر مرکب در یادگیری زبان انگلیسی قبلا صحبت کردهایم دو کتاب بسیار پرطرفدار در حوزه ی موفقیت و برنامه ریزی فردی و اجتمای هستند. خالی از لطف نیست که در این مورد به مطلب برنامه ریزی و تمرینات روزانه برای یادگیری زبان نیز سر بزنید.
همان طور که از نام کتاب پیداست در آن به عادتهای بسیار کوچک در زندگی پرداخته شده است. این کتاب به روشی جذاب، به ما یاد می دهد که چگونه با شناخت عادتهای کوچک و مدیریت آنها، هر روز یک درصد بهتر شویم. هر روز یک درصد بهتر شدن، یعنی سالی 37 برابر بهتر شدن! فوق العاده نیست؟ به قول جیمز کلیر، همین رفتارها و عادت های کوچک است که تعیین می کند چند سال بعد کجا هستیم، موفق شده ایم یا شکست خورده ایم!
اما زبانآموزی هم پروسهای است که در طول زمان اتفاق میافتد و اگر میخواهیم در یادگیری موفق باشیم باید بدانیم پروسهای است که هیچگاه متوقف نمیشود. پس بهترین کار ایجاد عادتهای مرتبط باهدف ماست.
نکتهی مهم در این راه این است که هیچگاه خود را از آموختن بینیاز نبینیم. حتی بعد از گذراندن دورهی پیشرفته، هنوز هم باید آموخت و تمرین کرد.
عادت چیست؟
طبق تعریف روانشناسان, عادت یک برنامه و جریان عادی رفتار است که بهطور منظم تکرار میشود و به صورتی ناخودآگاه بروز میکند. ساخت عادت از طریق تکرار منظم، بهصورت خودکار با تعداد تکرار زیاد، بهصورت بی علامت شکل میگیرد. باید توجه داشت که عادتهای خوب جایگزین عادتهای بد میشوند. پس با ایجاد عادت خوب، یک تیر و دو نشان میزنیم. عادتهای اتمی، عادتهای ریز و کوچکی هستند که به اتم تشبیه شدهاند. این عادات مانند اتم کوچک هستند اما توانایی قدرتمند بودن رادارند و زمانی قدرتمندتر میشوند که بهصورت مداوم تکرار شوند.
10 درسی که از این کتاب یاد میگیریم، و در تقویت زبان به کار میبندیم:
1- سیستمی طراحی کنیم که هرروز 1 درصد بهتر شویم.
این روزی یک درصد را دستکم نگیرید! برای یادگیری یکزبان و تسلط بر تلفظ آن باید ساختارها را یاد گرفت و نیز عضلات صورت را برای ادای درست، تقویت کرد. با توجه به سطح خودتان یک مکالمهی کوتاه یا یک دیالوگ از فیلم را انتخاب کنید. چندین بار آن را گوش دهید و سپس شروع کنید به تکرار بعد از گوینده. سعی کنید تقلیدتان هر بار بیشتر از پیش شبیه نسخهی اصلی باشد. شاید تمرین یک جمله به نظر کم بیاید اما با مداومت در همین کار کوچک اتمی، در طول زمان نتیجهی شگرفی میگیرید.حتما از تکنیک سایه که یک تکنیک طلایی است استفاده نمایید.
2- عادتهای بد را بشکنیم و به عادتهای خوب بچسبیم!
اگر به موسیقی علاقهمند هستید و زمان زیادی را در طول روزبه گوش دادن به موزیک اختصاص میدهید بهتر است بخشی از این زمان را به آهنگهای انگلیسی اختصاص بدهید. هرچند که این عادت بدی نیست، اما در جهت محقق شدن هدف شما هم نیست. پس باید آن را جایگزین کنید. متن انگلیسی آهنگ را جستجو کنید و همراهش زمزمه کنید. این امر در مورد عاشقان رمان، فیلم و سریال هم صادق است. بخشی از فعالیت موردعلاقهی هرروزتان را به انگلیسی انجام دهید و آن را به عادت تبدیل کنید.
3- از اشتباهاتی که اغلب افراد، موقع تغییر عاداتشان مرتکب میشوند اجتناب کنیم.
سعی نکنید بهیکباره تمام زندگی خود را تغییر بدهید. عجله برای تغییر یکشبه باعث شکست و ناامیدی میشود. مطابق باهدفی که تعیین کردهاید، برنامهریزی کنید. عادت جدید خود را رضایتبخش کنید و بعد از انجام هرروزهی آن به خودتان پاداش بدهید. زنجیره عادت را نشکنید و هر وقت اجرای یک عادت را فراموش کردید، هر چه سریعتر به عادت خوب خود برگردید.
4- هویت قویتری را توسعه دهیم و به خودمان اعتقاد داشته باشیم.
شاید بارها تجربهی شروع یادگیری زبان را داشته و در این مسیر شکستخوردهاید. اما هیچگاه فکر نکنید که توانایی یادگیری ندارید. احتمالاً شما استراتژی اشتباه را انتخاب کردهاید. پس دوباره درروش خود بازنگری کنید و این بار با قدمهای کوچک گام بردارید و به هدف برسید.
اگر در مسیر رسیدن به اهدافتان درزمینهی زبانآموزی نیاز به انگیزه دارید،حتما مطلب یازده تکنیک طلایی برای حفظ انگیزه در زبانآموزی را از دست ندهید.
5- برای عادتهای جدید وقت بگذاریم (حتی وقتی زندگی با ما سر ناسازگاری دارد).
وقتی در مسیر یادگیری قدم برمیدارید بهانه را کنار بگذارید. اگر شاغل هستید حتماً میتوانید در مسیر رفتوبرگشت به محل کار به پادکستهای آموزندهی انگلیسی گوش کنید. حتی وقتی خسته هستید باید به عادتی که سعی در ایجاد آن دارید پایبند باشید. اگر میتوانید صبحها یک ربع زودتر بیدار شده و بهمرور لغاتی که فراگرفتهاید بپردازید.
6- محیطمان را طوری طراحی کنیم که در آن موفقیت آسانتر باشد.
آدمهای سمی اطرافتان را بشناسید و روابطتان را با آنها محدود کنید. اگر همکار یا دوستتان مدام شمارا مسخره میکنند که سنتان برای یادگیری یکی زبان جدید بالاست، کند پیش میروید یا انگلیسی حرف زدنتان را مورد تمسخر قرار میدهند، از آنها دوریکنید. برای خودتان پارتنر همسطح پیدا کنید و حتی اگر شده با او بهصورت مجازی وقت بگذرانید.
7- تغییرات کوچک و سادهای ایجاد کنیم که نتایج بزرگی به همراه دارند.
یکی از این تغییرات کوچک استفاده از زبان انگلیسی درگوشیتان است. تا میتوانید محیط را انگلیسی کنید. والپیپر موبایل و لپتاپ خودتان را ابتدای هر هفته به یک جملهی انگیزشی در مورد موفقیت تغییر بدهید و در مورد کلمات و ساختارهای آن جمله تحقیق کنید.
حتی میتوانید از اپلیکیشنهای رایگان بر روی موبایلتان بیشترین بهره را ببرید.در مطلب معرفی پنج اپلیکیشن رایگان برای زبان آموزی میتوانید لیست این اپلیکیشنها را مشاهده نمایید.
8- وقتی در مسیر اشتباهی قرار میگیریم، مجدداً به مسیر درست برگردیم.
اگر یک روز بنا به دلایلی عادت خود را انجام ندادید، به این روند معیوب ادامه ندهید. سریع آن را جبران کنید. فکر نکنید آن روز ازدسترفته است و دیگر کاری از دستتان برنمیآید.
اگر به حفظ لغت با روش کدینگ عادت کردهاید یا دورههای صفرتا صد مکالمهی انگلیسی در یک ماه را ثبتنام کردهاید، هیچگاه برای بازگشت به مسیر درست دیر نیست. همینکه آگاه باشید مسیر غلط و درست کدام هستند بهراحتی میتوانید به هدف خود برسید.
9- بر نبودِ انگیزه و اراده غلبه کنیم.
بدیهی است در ابتدای یادگیری مباحث گرامری مانند حال ساده یا لغات و اصطلاحات آسانی پیش روی ما هستند. اما بهمرور و با پیچیده شدن مطالب ممکن است سرعت یادگیری پایین بیاید. اینجاست که باید آگاهانه عمل کنیم. این امر برای همه یکسان است پس ناامید نشوید. هرروز خود را ملزم به انجام کاری که شروع کردهاید کنید و نتیجهی پافشاریتان را ببینید.
10- چگونه این ایدهها را در کار وزندگیمان به اجرا درآوریم
تواناییها و استعدادهای هرکسی منحصربهفرد هستند. برای همه نمیتوان یک نسخه پیچید. این شما هستید که باید زمانهای مناسب و عادتهای اتمی مناسب را برای خودتان پیداکرده و خودتان را موظف به اجرای آنها کنید.
چکلیست عادات اتمی برای زبانآموزی:
بعضی از این موارد را میتوانید بهصورت روزانه ، دو روز یکبار یا هفتگی انجام بدهید. سعی کنید طبق وقتهای آزادی که دارید آنها را در برنامهتان جای دهید:
- دیدن فیلم به زباناصلی و تقلید از دیالوگها که پیشنهاد ما به شما آموزش زبان انگلیسی با سریال فرندز به شما میباشد.
- استفاده از تکنیک سایه
- تقویت مهارت اسپیکینگ با ضبط کردن صدای خود
- ترنسکرایب کردن
- خواندن متن با صدای بلند
- گوش دادن به پادکست یا آهنگ
- جملهسازی با کلمه یا ساختار جدید
- فیدبک از استاد برای اسپیکینگ و رایتینگ
- صحبت جلوی آینه
- گوش دادن به اخبار
- تمرین با پارتنر
- نوشتن لیست خرید منزل یا برنامههای روزانه به انگلیسی
- انگلیسی فکر کردن
اگر شما هم موردی به ذهنتان میرسد، حتماً در بخش نظرات به ما و دیگر دوستان بگویید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.