بررسی آزمون آیلتس
فهرست مطالب
دوستان عزیز سلام، همانطور که در مقالهی بررسی آزمونهای زبان انگلیسی معتبر وعده دادیم در این مطلب به بررسی دقیق تر آزمون آیلتس می پردازیم. آيلتس یکی از معتبرترین آزمونهای ارزيابي دانش زبان انگليسي در دنيا است که در اکثر کشورها و دانشگاهها قابل قبول است. این امتحان در بیشتر از ۲۷۰ مرکز امتحانی در نزدیک به ۱۱۰ کشور دنیا برگزار میشود. شما با در دست داشتن نمره قابل قبول در این آزمون میتوانید نسبت به مهاجرت تحصیلی يا كاري اقدام کنید.
کلمهی IELTS برگرفته از International English Language Testing System به معنای سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی است. در سرتاسر دنیا، از جمله کشور ما هزاران مکان معتبر نماینده آزمون آیلتس وجود دارند. همچنین امکان برگزاری اینترنتی این آزمون هم هست. زمان برگزاری آزمون آیلتس سه ساعت و نیم است و در دو نوع؛
- آکادمیک: که بیشتر برای مقاصد تحصیلی
- جنرال: که بیشتر برای مقاصد مهاجرتی کاربرد دارد
برگزار میشود. در اینجا به بررسی آزمون کاغذی (paper based) آکادمیک و جنرال میپردازیم با ما همراه باشید.
هزینه آزمون آیلتس
با توچه با اعلام سازمان سنجش آموزش كشور، در سال ۱۴۰۱ هزینه آزمون ایلتس ۶۱,۵۱۰,۴۰۰ ریال است.
در حال حاضر هزینه امتحان آیلتس یکی از دغدغههای متقاضیان شرکت در این آزمون است. در حال حاضر در کشور ایران، سازمان سنجش آموزش کشور تنها مرجع رسمی صادرکننده مجوز تمامی امور مربوط به برگزاری آزمونهای آیلتس است. به همین خاطر، مبلغی که متقاضیان باید برای ثبت نام در آزمون آیلتس بپردازند توسط سازمان سنجش آموزش کشور محاسبه و تعیین میشود. افزایش میزان هزینه در سال ۹۹ دو بار و این مبلغ در در نیمه دوم سال ۹۹ در مقایسه با نیمه اول آن، افزایش قیمت یک و نیم میلیون تومانی داشته است. از آنجایی که هزینه آزمون آیلتس مبلغ اندک و غیرقابل توجهی نیست، افرادی که در آزمون آیلتس شرکت میکنند باید پیش از جلسه آزمون، دورههای آموزشی و آمادگی شرکت در آن را پشت سر گذاشته باشند تا بتوانند نتیجه دلخواه خود را به دست آورند.
هزینه آزمون آیلتس در کشورهای دیگر:
گاهي بعضي از متقاضیان برای شرکت در آزمون آیلتس به کشورهای همسایه سفر میکنند، بد نیست نگاهی به هزینه آزمون آیلتس در کشورهای دیگر داشته باشیم. علت اين كار، محدودیت دفعات برگزاری آزمون در کشور است. از آنجایی که آزمون آیلتس در هر سال به تعداد محدودی در کشور برگزار میشود، بسیاری از افرادی که موفق نشدهاند نمره مورد انتظار در آزمون را کسب کنند، به منظور از دست ندادن فرصت برای اقدام جهت اخذ پذیرش از دانشگاههای خارج از کشور، ترجیح میدهند به کشورهای همسایه سفر کنند تا بتوانند در کمترین زمان دوباره در آزمون آیلتس شرکت کنند.
به طور کلی هزینه آزمون آیلتس در تمامی کشورهای جهان یکسان نیست اما به طور متوسط از ۲۱۰ دلار تا ۲۵۰ دلار متغیر است.
توجه داشته باشيد كه هزینه آزمون آیلتس به طور مستقيم از قیمت ارز تاثیر میگیرد، شرکت در این آزمون برای بسیاری از افراد به معنی صرف مبالغ قابل توجهی است.
در آزمون آیلتس چه مهارتهایی مورد ارزیابی قرار میگیرند؟
آزمون آیلتس در چهار مهارت مختلف شرکتکنندگان را مورد ارزیابی قرار میدهد که بهترتیب برگزاری در آزمون به صورت زیر هستند:
- Listening
- Reading
- بخش Writing دارای دو تسک است که در آزمون جنرال و آکادمیک متفاوت هستند.
- و بخش Speakingکه با توجه به زمان برگزاری آزمون یک هفته قبل از آزمون و بعضی اوقات بعد از آزمون برگزار میشود. بخش رایتینگ هم در ادامه به بررسی تک تک موارد آزمون میپردازیم.
بخش لیسنینگ آزمون آیلتس :
در این بخش باید به مدت 30 دقیقه به 40 سوال پاسخ بدهید. تعداد سوالات 40 عدد و در چهار بخش است.که هر کدام صوت جداگانهای دارند. باید دقت کرد که فایل صوتی تنها یک بار برای فرد پخش میشود که از این جهت تا حدی شبیه زندگی واقعی است، مثل زمانی که در یک سخنرانی علمی شرکت کردهاید.
بخش اول و دوم:
این بخشها شامل موضوعات اجتماعی یا روزمره است. مثلا اینکه فردی میخواهد به سینما یا ورزشگاه برود یا در رستوران یا هتلی میز رزرو کند. یا فردی بهصورت مونولوگ در مورد یک موضوح اجتماعی مانند حمل و نقل عمومی صحبت میکند.
بخش سوم و چهارم :
در این بخشها موضوعات دانشگاهی مورد بررسی قرار میگیرند. بخش سوم شامل یک مکالمه بین دو تا چهار نفر و بخش آخر یک مونولوگ، مثلا در یک کنفرانس با موضوع اکادمیک است.
چند نکته طلایی برای لیسنینگ آزمون آیلتس:
- حتما مهارتهای نوتبرداری و تندنویسی خودتان را تقویت کنید.
- ترنسكرايب يک روش عالی است كه بهتر است آن را قبل از آزمون در برنامهتان بگنجانيد.
- موقع تمرین فقط یک بار به فایل تمرینی خود گوش بدهید تا خود را در شرایط آزمون قرار دهید.
- حتما بعد از تمرین تستزنی، اشکالات خودتان را تحلیل و ریشهیابی کنید تا از تکرار آنها در آزمون اصلی جلوگیری کنید.
- با گوش دادن به پادکستهای متفاوت گوش خودتان را به لهجههای مختلف عادت دهید.
- قبل از پخش فایل صوتی حتما گزینههای سوال را مطالعه کنید.
- به املای کلمات و حتی خط فاصله بین آنها hyphen دقت زیادی داشته باشید.
- سعی کنید در موقع مرور سوالات آزمون، به نقش کلمات (اسم، صفت، …) و جمع و مفرد یا سوم شخص بودن آنها دقت کنید.
- به محدودیت تعداد کلمات دقت کنید.
- دقت داشته باشید که حتما جوابها را در پاسخنامه وارد کنید.
- شدويينگ يا تكنيك سايه هم روشی شناخته شده برای تقويت همزمان مهارت شنيداری و گفتاری است.مطلب تکنیک سایه، یک تکنیک طلایی در این زمینه به شما کمک مینماید.
در این بخش داوطلب باید در مدت 60 دقیقه به 40 سوال پاسخ بدهد. بر خلاف بخش لیسنینگ، در ریدینگ زمان اضافهای برای انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه داده نمی شود. مهارت درک مطلب شرکت کننده با پاسخ به سوالات مربوط به سه متن سنجیده میشود.
باید توجه داشت که موضوعات ریدینگ در آزمونهای آکادمیک و جنرال متفاوت و در آکادمیک بیشتر حول موضوعات دانشگاهی میباشد. يادتان باشد كه حتما در برنامهی روزانهتان جايی براي خواندن متون (مجله و …) باز كنيد. خواندن منظم مهارت درک مطلب شما را بالا ميبرد.
بخش رایتینگ آیلتس :
شرکتکنندگان باید در مدت 60 دقیقه برای دو موضوع مختلف انشا یا نامه بنویسند. تفاوت دو آزمون جنرال و آکادمیک نیز در تسک اول رایتینگ است.
تسک یک رایتینگ در آزمون جنرال:
در این بخش از شما خواسته خواهد شد تا در متنی که حداقل از ۱۵۰ کلمه تشکیل شده است مشکلی فرضی را شرح دهید. مثلا نامهای به مدیر هتل بنویسید و دربارهی مشکلاتی که در مدت اقامت خود در آنجا داشته اید توضیح بدهید. برای این قسمت حدود 20 دقیقه زمان خواهید داشت.
نکتهی مهم در رایتینگ این است که اگر تعداد کلمات استفاده شده در این متن کمتر از حداقل خواسته شده یعنی 150 عدد باشد شما نمره از دست خواهید داد. نامههای موضوع این تسک را میتوان بهصورت زیر دستهبندی کرد که باید به لحن نامه (رسمی یا غیر رسمی) نیز دقت کرد.
- Complaint / Request of information letter شکایت نامه / نامه درخواست اطلاعات
- Job application letter نامه درخواست کار
- Formal business letter نامه رسمی اداری
- Personal letter نامه شخصی
تسک یک رایتینگ در آزمون آیلتس آکادمیک:
در اینجا موضوع اول، با آزمون جنرال متفاوت است. شما باید گزارشی از یک نمودار تصویری که معمولا واقعیات های علمی را نشان میدهد بنویسید. حداقل تعداد کلمات150 است و حدودا 20 دقیقه برای نوشتن این Task وقت دارید. بهعنوانمثال داوطلب باید یک گراف را را به یک نوشته تبدیل کند. این گزارش از روی یک نمودار تصویری نوشته شده و کاملا بر اساس وقایع موجود در نمودار داده شده است. این یعنی شما نمیتوانید نظر و عقیده ی شخصی خود را بنویسد و نوشتهها باید کاملا مطابق اطلاعاتی باشد که در صورت سوال به شما داده شده است. پس باید اطلاعات را خوب درک کرده و خوب هم توصیف کنید.
تسک دوم رایتینگ:
در بخش دوم این امتحان شما باید نظر موافق و یا مخالف خود را تقریبا در مدت زمان 40 دقیقه در مورد موضوعی بیان کنید. مثلا از شما پرسیده میشود آیا با برگزاری همایش ها به صورت آنلاین موافقید یا مخالف؟ اکثر شرکت کنندگان در این قسمت با مشکل ایده پردازی روبرو هستند. اصلا نگران نباشيد. هشت راهكار جادويی برای ايده پردازی را بخوانيد و از راهكارها استفاده كنيد.
در نظر داشته باشید که این بخش میبایست حداقل شامل ۲۵۰ کلمه باشد در صورتی که از حد مجاز کلمات کمتری را استفاده کرد باشید به نسبت نمره از دست خواهید داد. پس باید یک استراتژی خوب برای پاسخ بکار ببرید. مثلا ابتدا مقدمه، سپس مزایا و معایب و در انتها نتیجه گیری را بنویسد. انشای شما باید منسجم باشد و به تمام سوالهای داده شده جواب داده باشید.
اشباهات گرامری و املایی و حتی قواعد کاما گذاری و علايم نگارشی هم نکاتی هستند که باید حتما مورد توجه قرار بگیرند. پس همانطور كه در یادگیری گرامر چقدر مهم است؟ به آن پرداختيم، از يادگيري گرامر غافل نشويد.
بخش اسپیکینگ آیلتس:
این بخش از آزمون دارای ۳ قسمت است. درآن توانایی و مهارت شما در بیان عقاید و اطلاعات راجع به موضوعات و موقعیتهای روزمره با پاسخ دادن به طیف وسیعی از سؤالات مورد بررسی قرار میگیرد.
شما باید بتوانید روی یک موضوع با استفاده از جملات منسجم و روان برای مدتی مناسب صحبت کنید. مثلا صرفا باسخ بله یا خیر کافی نیست و باید با آوردن دلیل یا شواهدی صحبت خودتان را طولانیتر کنید. شرکت کننده باید توانایی بیان و توجیه عقاید و تجزیه و تحلیل، بحث و حدس و گمان در مورد مسائل را داشته باشد.
قسمت اول اسپیکینگ در آزمون IELTS:
در این قسمت که حدود 4 تا 5 دقیقه طول میکشد، ممتحن خود را معرفی میکند و از شما میخواهد که خود را معرفی کنید و پاسپورت خودتان را برای چک کردن اطلاعات به ایشان نشان دهید.سپس باید به سؤالاتی کلی در مورد موضوعات آشنا مثل خانه، خانواده، کار، تحصیلات و علایق، پاسخ دهید. مثلا آیا کار میکنید یا درس میخوانید؟ سعی کنید بر خودتان مسلط باشید و اجازه ندهید جو آزمون باعث سردرگمی شما شود. از دادن پاسخ های حفظی که باید برای به یاد آوردن آنها فکر کنید پرهیز کنید.
قسمت دوم اسپیکینگ:
در این قسمت که حدود 3 تا 4دقیقه طول میکشد ممتحن به شما یک کارت میدهد که روی آن یک موضوع و سؤالاتی راجع به آن نوشته شده است. یک کاغذ و مداد در اختیار شما قرار میگیرد و یک دقیقه وقت دارید که یادداشتبرداری کرده و خود را برای صحبت کردن راجع به موضوع روی کارت آماده کنید. پس از اتمام این یک دقیقه، باید ۱ تا ۲ دقیقه راجع به موضوع صحبت کنید. در آخر ممتحن، یک یا دو سؤال راجع به موضوع از شما میپرسد.قبل از امتحان نمونه های سوالات آزمون واقعی را مطالعه کنید و از خود بپرسید. بهتر است روی روانی کلام و درستی تلفظ و گرامر کار کنید و یک معلم برای تصحیح در کنار خود داشته باشید.
قسمت سوم اسپیکینگ در آزمون آیلتس:
در این قسمت سؤالاتی پرسیده میشود که از لحاظ موضوعی به قسمت دوم مرتبط است. این بحث دو طرفه است و بین 4 تا 5 دقیقه به طول می انجامد. این سؤالات به شما فرصت میدهد که راجع به مسائل و ایدههای انتزاعی بحث کنید.
حتما مطالب مرتبط با اسپيكينگ را در دوازده روش کاملا کاربردی تقویت اسپیکینگ در خانه و تکنیک سایه، یک تکنیک طلایی! دنبال كنيد.
نمونه سوالات آزمون آيلتس:
سری کتابهای کمبریج آیلتس كتابهايي قابل استفاده بصورت خودخوان هستند. اين سري كتابها به شما آزمونهای کاملاً واقعی از بخش دپارتمان آزمون زبان انگلیسی کمبریج ارائه میدهند. در حقیقت آزمونهای واقعی هستند، آزمونهایی که در طول سالها در سطح جهان برگزار شدهاند و با استفاده از این آزمونها میتوانید تجربهای باارزش کسب کنید.
هر کتاب تست از اين سري، شامل ۴ تست کامل برای کاندیداهای آزمون است. به علاوه یک معرفی به تمام ماژولها و سیستم کلی نمرهدهی و همچنین ۴ بخش پاسخهای کامل با توضیحات کامل.
این کتابها هم مانند اکثر کتابهایی که در حال حاضر در بازار کتب آزمون آیلتس موجود است، همراه با سیدی فایلهای صوتی در اختیار کاربران قرار میگیرد و بدون استاد میتوان از آنها استفاده کرد.
منابع آزمون آیلتس چیست؟
به طور كلي نمي توان يك يا چند منبع خاص براي آزمون آيلتس برشمرد. در درجه اول بايد دانش عمومي زبان انگليسي خود را تقويت كنيد . در مرحله ي بعدي با توجه به نوع سوالات آزمون و تكنيكهاي تست زني و نمونه سوالات و مديريت زمان، مي توانيد نسبت به كسب نمره ي دلخواه بسيار اميدوار باشيد.
منابع زير را مي توان جزو برترين و معتبرترين منابع براي آمادگي آزمون آيلتس برشمرد:
- کتابهای Mindset For IELTS از انتشارات کمبریج
- کتاب The Official Cambridge Guide to IELTS
- کتابهای آیلتس کمبریج
- كتابهاي grammar in use
- کتاب Essential Words for the IELTS
- کتاب Oxford Word Skills
- کتاب Oxford Word Skills-Idioms and Phrasal verbs
- کتاب Get Ready for IELTS Speaking
- کتاب Get ready for IELTS Listening
- کتاب Listening for IELTS
سخن آخر:
در انتها باز هم توصیه میشود دانش زبان عمومی خود را تقویت کرده و سپس به فکر یادگیری مهارتهای آزمونی باشید. صد البته که هیچیک از این دو امر بی اهمیت نیستند. همچنین برای تقویت مهارتهای اسپیکینگ و رایتینگ شما حتما باید با یک معلم در ارتباط باشید تا اشتباهات شما را تصحیح کرده و به شما فیدبک بدهد.
به دنبال راه ميانبر و سريع نباشيد و سعي كنيد راههای اصولی را با مدرسان داراي سواد كافی و دلسوز پيگيري كنيد. هر چند راههايی منطقی برای سرعت بخشيدن به يادگيری وجود دارد كه در مطلب چند تکنیک برای یادگیری سریع تر زبان انگلیسی به آنها پرداخته ايم.
چالشی ترین مهارت برای شما چیست و چرا؟
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.