بهترین سن برای یادگیری زبان انگلیسی
فهرست مطالب
شاید این سوال برای شما هم ایجاد شده باشد که بهترین سن برای یادگیری زمان انگلیسی کدام است؟! در این مطلب از آکادمی زبان انگلیسی سهیل سام در ارتباط با سن مناسب یادگیری زبان انگلیسی توضیحات کاملی را ارائه نمودهایم، با ما همراه باشید. امروزه دانش زبانهای خارجی یک نیاز ضروری به حساب می آید، به ویژه زبان انگلیسی که بهعنوان یک ابزار اصلی در ارتباطات بین المللی به شمار میرود. با توجه به این نیاز، اکثر والدین با این سؤال رو به رو میشوند که از چه سنی باید آموزش زبان انگلیسی را برای کودکان خود شروع کنند و بهترین زمان برای یادگیری ربان انگلیسی چه موقعیست. بدیهی است که هر پدر و مادری دوست دارد از فرصت طلایی یادگیری در کودکی فرزندش بهترین بهره را ببرد. والدین سختیهایی که خودشان در بزرگسالی برای یادگیری و تسلط بر زبان کشیدهاند را برای فرزندانشان نمیخواهند.
برخی از محققان بر این باورند که مهارتهای دستیابی به زبان دوم در سن ۶ یا ۷ سالگی یا قبل از آن به اوج خود میرسد اما تمایل آگاهانه به یادگیری یک زبان جدید در نوجوانی حتی بیشتر نیز میباشد. با توجه به این که هنوز دیدگاه مشترکی در این باره وجود ندارد، تصمیمگیری بر عهده والدین است اما باید این نکته را هم در نظر داشت که هر چه سن بالاتر رود تسلط در حد زبان مادری بر یک زبان دوم، سختتر خواهد شد. اما این به معنی غیر ممکن بودن نیست.
برای آموختن سلیس و روان زبان خارجی محدودیت سنی وجود دارد. با توجه به این یافتهها، افرادی هم که دیرتر و در سنین بالاتر شروع به یادگیری زبان خارجی میکنند، میتوانند به زبان مسلط شوند و مهارت پیدا کنند اما تسلطشان به اندازه زبان مادری بینقص نخواهد بود. البته این بدیهی است چون به مرور بسیاری از آواها فراموش میشوند و فرد حتی توانایی تقلید بدون نقص را نخواهد داشت. به همین دلیل باید وقت بیشتری را به یادگیری و آموزش تلفظ صحیح لغات انگلیسی اختصاص دهد.
چگونه بفهمیم کودک آماده یادگیری است؟
برای شروع آموزش زبان دوم به کودک خود حتماً موارد زیر را در نظر بگیرید:
- هر کودک منحصر به فرد است و توانایی او با دیگران متفاوت است بنابراین از مقایسه بپرهیزید.
- ابتدا باید کودک مورد سنجش قرار گیرد تا از نظر تواناییهای گفتاری دچار مشکل نباشد. به عنوان مثال از مشکلاتی مانند محدودیت واژگان، نقص تلفظ و همچنین مشکلات در ارتباطات به دور باشد. همیشه به این نکته توجه داشته باشید که زبان اول و تسلط بر آن در اولویت قرار دارد.
- گاهی فرزند هنوز مایل نیست به طور فعال، دنیای اطراف خود را بشناسد. در چنین حالتی، قرار دادن او در معرض زبان دوم کاملاً اشتباه است.
- بهتر است والدین نیز حداقل در سطح مبتدی از زبان آگاهی داشته باشند.
- روشهای درست آموزش را برای کودک خود انتخاب کنید. فرایند یادگیری باید متنوع، پویا، جذاب و بدون توضیحات طولانی و خسته کننده باشد.
- در صورت مشاهدهی مشکلات یادگیری، ابتدا كودك توسط آسيبشناس گفتار و زبان مورد ارزيابی قرار گيرد و در صورت تأیید، به آموزش زبان دوم بپردازید.
زمانی که تعادلی بین مزایا و مضرات انجام کاری پیدا نمی¬شود، تنها راه، انجام آزمایشی آن کار است. در مورد آموزش زبان به کودک نیز می¬توانید از همین روش کمک بگیرید. به عنوان مثال اگر کودک شما در طول یادگیری اولیه، رغبتی از خود نشان نداد و عدم علاقه را در او مشاهده کردید، به او کمی زمان بدهید و از عجله دست بردارید. اگر کودک از یادگیری لذت نبرد، بدون شک در کوتاه مدت تأثیرات مخربی خواهد داشت.
سه رویکرد برای زمان شروع آموزش زبان دوم
سه رویکرد معروف برای زمان شروع آموزش زبان و تعیین بهترین سن برای یادگیری زبان انگلیسی و آموزش مکالمه زبان انگلیسی وجود دارد:
رویکرد اول: بهترین سن برای یادگیری زبان انگلیسی، کودکی است
کودکان تا سن 3 سالگی سرعت یادگیری بسیار بالایی دارند.مخصوصا اگر از چند تکنیک برای یادگیری سریعتر زبان انگلیسی نیز استفاده نمایید. آنها در این سن لغات و عبارت زبان خارجی را هم زمان با زبان مادری خود بدون هیچ نگرانی می توانند یاد بگیرند. نتایج نشان میدهند کودک حتی بدون استفاده از آموزش خصوصی زبان انگلیسی قادر خواهند بود یک زبان خارجی را یاد بگیرند. کودکان در این سن از اینکه اشتباه کنند ترسی ندارند.همچنین از اینکه کلمهای را اشتباه به کار ببرند یا تلفظ کنند نگرانی ندارند.
برای کودکانی که در سنین پایین شروع به یادگیری میکنند با رسیدن به سن چهار سالگی بهتر متوجه میشوند که در کدام موقعیت از کدام زبان استفاده کنند.
اما انتقادی به این رویکرد وارد است که اگر محیط اطراف برای یادگیری بهینه نباشد،کودک نمیتواند از سطح مبتدی (Basic ) به آسانی فراتر برود و برای اینکه به سطوح بالاتر برود در کنار محیط پیرامونی، باید برایش یک محیط مناسب انگلیسی زبان فراهم کرد. سپس با کمک معلم های زبان است که کودک می تواند سطح زبان خود را بالا ببرد و پیشرفت کند.
رویکرد دوم: آیا سن بین 3 تا 5 سال بهترین سن برای یادگیری زبان انگلیسی است؟
محققان میگویند که کودک تا سن 3 سالگی هنوز به زبان مادری خود تسلط ندارد و همچنین ممکن است احساس راحتی هنگام مواجه با دیگران نداشته باشد و فقط بعد از یادگیری زبان مادری است که کودک میتواند بدون نگرانی و سختی، زبان دیگری را یاد بگیرد. کودکان بین 3 تا 5 سال راحتتر میتوانند از پس زبان مادری خود بربیایند، عضو یک گروه بشوند، روابط دوستانه را شکل بدهند و به همدیگر در یادگیری کمک کنند. معمولاً کودکانی که دو زبان را یاد میگیرند، کلماتی از یک زبان را با زبان دیگر مخلوط میکنند. به این کار “تغییر کد” یا “اختلاط کد” میگویند. البته موضوع نگرانکننده ای نیست و تمام کسانی که با دو زبان درگیر میشوند با این مسئله مواجه هستند.
رویکرد سوم: قبل از هفت سالگی به سراغ زبان آموزی نروید!
بعضی محققان میگویند یادگیری زبان خارجی باید زمانی شروع شود که فرد با آگاهی به یادگیری بپردازد. درست است که کودک تا قبل از هفت سالگی مطالب را سریع تر به خاطر میسپارد اما برای رسیدن به سطوح بالاتر نیاز دارد که:
- والدین با آنها انگلیسی صحبت کنند.
- در یک محیط مناسب برای زبان انگلیسی باشند.
اما کودک بعد از سن 7 سالگی به راحتی و بدون غلط زبان مادری خود را صحبت میکند. از آنجایی که مدرسه میرود در روند آموزش های مختلف قرار میگیرد، راحتتر میتواند از پس تکالیف مدرسه و آموزشگاه زبان بر بیاید. علاوه بر آن کودکان در این سن از تواناییهای مناسبی برای صحبت کردن برخوردار هستند و میتوانند کلمات و جملات مختلف انگلیسی را به درستی تلفظ کنند. با این وجود انتقادهایی هم به این روش وارد است. ممکن است تکالیف مدرسه تا اندازه زیادی به کودک فشار بیاورند و در نتیجه ی آن، تحمل بار کلاس زبان را نداشته باشند.
کلاس خصوصی یا دسته جمعی؟
انتخاب اینکه کودک به چه صورت آموزش را شروع کند بستگی به روحیه و تواناییهای او دارد. اگر فرزند شما خجالتی است و یا تا به حال از شما جدا نبوده است، ابتدا او را به کلاسهای خصوصی بفرستید و بعد از اینکه اعتماد به نفس کافی را به دست آورد، میتوانید برای فرستادن او به کلاسها و فعالیتهای گروهی اقدام کنید.
اما به طور کلی برای کودکان زیر سه سال بهتر است مهدکودکهای دو زبانه را که تخصصشان آموزش به کودکان در این سن است در نظر بگیرید. طبق نظر کارشناسان، کودک بعد از 5 سالگی بدون مشکل میتواند در انواع کلاسها و فعالیتهای گروهی شرکت کند.
سخن آخر در ارتباط با سن مناسب یادگیری زبان انگلیسی:
قطعا کودک ما نیاز به آموزش زبان دارد. و کسب این مهارت میتواند نقش بسیار مهمی در آینده او داشته باشد. از نتایج یادگیری زبانهای دوم و سوم میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- به فرد در برقراری ارتباط کمک مینماید.
- به موفقیت فرد در برنامههای مدرسه و بهبود مهارتهای حل مسئله کمک میکند.
- در برقراری ارتباط بینالمللی، این افراد موفقتر بوده و در نتیجه در رقابتهای شغلی نیز موفقتر خواهند بود.
اما آنچه مهم است روحیه و تفاوتهای فردی هر کودک است. این شما والدین هستید که باید با توجه به میزان زمانی که در اختیار دارید و شناختی که از تواناییهای فرزندتان دارید، بهترین سن یادگیری زبان انگلیسی را انتخاب کنید. اما طبق تحقیقات با شروع آموزش از سن پایین کمک بزرگی به رشد مغزی و مهارت او در تلفظ درست خواهید کرد.
سه هشدار مهم:
1- درست است که کارتونهای مناسب با سن کودکان در یادگیری بسیار تاثیرگذار هستند، و میتوانید روش یادگیری زبان با انیمیشن را امتحان کنید، اما از مضرات آنها غافل نشوید. دقت کنید که تماشای بیش از اندازه کارتون میتواند به روحیه کودک صدمه بزند.
2- همانطور که پیشتر تأکید داشته ایم، هرگز کودک خود را با کودکان دیگر مقایسه نکنید، زیرا توانایی زبان آموزی در افراد مختلف متفاوت است.
3- از کودک و زبان آموزی او به عنوان ابزاری برای رقابت با دیگران و فخرفروشی استفاده نکنید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.