تقویت اسپیکینگ با 12 روش کاملا کاربردی در خانه
فهرست مطالب
همه میدانیم برای یادگیری و تقویت اسپیکینگ به انگلیسی، شرکت کردن در کلاسهای زبان به تنهایی نمیتواند موثر باشد. آنچه مهم است تلاش و کوشش ما برای تمرین بیشتر در خانه یا حتی زمانهایی است که در اتوبوس و مترو میگذرانیم. آموزش زبان انگلیسی همیشه به معنای نشستن در کلاس درس و مطالعه دستور زبان سخت و دشوار نیست.
با روشهایی که در ادامه معرفی میشود، بهراحتی میتوانیم در منزل و بدون صرف هزینه این مهارت مهم را تقویت کنیم. یادمان باشد که وقتی میگوییم زبان انگلیسی را میدانیم، اولین انتظاری که از ما میرود این است که به راحتی بتوانیم صحبت کنیم و منظور خود را بیان کنیم.
البته لازم نیست تمام موارد زیر را انجام داد، بلکه باید آنهایی را انتخاب کنید که با شرایط زمانی شما سازگاری دارند و به آن علاقه دارید. سپس با به کارگیری مستمر این روشها و تکرار و تمرین معجزه را در تقویت اسپیکینگ خودتان ببینید.
1-مشاهده فیلم و سریال انگلیسی تکرار دیالوگها برای تقویت اسپیکینگ
یکی از کاربردیترین روشها برای تقویت اسپیکینگ همین است. ابتدا باید منبع مورد علاقهی خودتان را پیدا کنید. این منبع میتواند فیلم سینمایی باشد که دوستتان معرفی کرده است یا تعریف آن را شنیدهاید. میتواند کارتون محبوبتان باشد که حتی قبلا به فارسی دیده اید یا سریالهای مانند فرندز که مورد علاقهی طیف وسیعی از زبان آموزها ست. انتخاب با شماست، اما حتما باید با صدای بلند تمرین کنید و صرفا تمرین در ذهن کافی نیست. از تکنیک سایه استفاده کنید.
گاهی در حین دیدن سریالها یک شخصیت محبوب پیدا میکنید. اینجاست که میتوانید دیالوگهای آن شخصیت را بارها و بارها تقلید و تکرار کنید بدون اینکه برایتان خسته کننده باشد. هر بار سعی کنید بیشتر به تلفظ و آهنگ ادای کلمات و جملات دقت کرده و شبیه ترین جمله را بگویید.
اين كار بيشترين كمك را برای تمرين تلفظ خواهد كرد و با مشكلاتی كه در مطلب مشکلات فارسی زبان ها با تلفظ انگلیسی به آنها اشاره كردهايم كمتر مواجه خواهيد شد. کلماتی را که برایتان آشنا نیستند در دیکشنری جستجو کرده و معنای آنها را در یک دفترچه بنویسید. ممکن است برای یک کلمه چندین معنی پیدا کنید اما اینجاست که فیلم به کمک شما می آید و با توجه به صحنه و موقعیتی که کلمه در آن گفته شده است، معنای مورد نظر را متوجه میشوید.
2- در شبکههای اجتماعی مختلف پارتنر اسپیکینگ پیدا کنید.
امروزه دسترسی به شبکههای مختلف اجتماعی با استفاده از گوشی هوشمند به راحتی امکان پذیر است. اما باید استفادهی هوشمندانه از آن را هم بدانیم. یکی از بهترین روشهای تمرین اسپیکینگ این است که علاقه مندان به یادگیری انگلیسی در سرتاسر دنیا را پیدا کنید. اگر تلاش کنید که با دوستان خود زمانهای خاصی را در شبانهروز به صحبت کردن در زمینههای گوناگون به زبان انگلیسی بپردازید، هم روابط دوستانه ای را شکل دادهاید و هم تمرین اسپیکینگ داشته اید. از اشتباه کردن نترسید. در واقع اشتباه کردن یک راه عالی برای یادگرفتن چیزهای جدید است.
برای مثال میتوانيد توييتر از روشهای یادگیری زبان با توییتر يا يوتيوب معرفی شده توسط ما استفاده نمایید.
برای تقویت اسپیکینگ موسیقی انگلیسی گوش کنید.
برای ایجاد تنوع در تقویت اسپیکینگ، گوش دادن به موسیقی بسیار کارآمد است. از طرفی مانند فیلم نیازی به دیدن ندارد و میتوان در هنگام انجام کارهای روزمره یا سفر به محل کار آن را انجام داد. گوش دادن به موسیقی یک روش عالی و سرگرمکننده برای بهبود درک شما از یک زبان است.
موسیقیهای زیادی وجود دارد که میتوانید از آنها انتخاب کنید، متن بیشتر آهنگها به صورت آنلاین در دسترس قرار دارند. شما میتوانید به آهنگ یک روز گوش دهید و متن را به همراه آن بخوانید. میتوانید با آهنگ هایی که آرام هستند شروع کنید و زمانی که احساس مهارت بیشتری میکنید، به سراغ موسیقی های سریعتر و سختتر بروید.
4- صدای خود را ضبط کنید و یاد بگیرید
یک سکانس از فیلمی که دیدهاید یا قسمتی از پادکستی که گوش دادهاید را انتخاب کنید. آن را با صدای بلند تقلید کنید و صدای خودتان را ضبط کنید. به تلفظ، لحن و آهنگ ادای جملات دقت کنید. سپس صدای ضبط شده را گوش کنید و ببینید نقاط ضعف و قوتتان کجاست.
دوباره همان مراحل را تکرار کنید و هر بار سعی کنید نقصهای بار قبل را برطرف کنید. این روش خوبی برای یادگیری تلفظ، بازبینی اطلاعات و تمرین اسپیکینگ است. نمیتوان اشتباه کردن را در طول فرایند یادگیری انکار کرد. احتمال این وجود دارد که شما اشتباهات مشابهی را بارها و بارها تکرار کنید. سعی کنید اشتباهاتی که دارید را به خاطر بسپارید و آن ها را تکرار نکنید.
5- خواندن متن با صدای بلند
روخوانی متن با صدای بلند با حرف زدن متفاوت است، اما برای تقویت عضلات درگیر در تولید کلام (ماهیچههای صوتی، دهان و صورت) روخوانی کردن بسیار مفید و به نوعی لازم است. پیشنهاد میکنیم برای تقویت اسپیکینگ در منزل روزانه 10 الی 20 دقیقه به روخوانی متون زبان انگلیسی بپردازید.
این متون میتوانند کتاب داستان یا مقالات یا حتی فایل نوشتاری یک پادکست باشند. کتابهایی در بازار هستند که دارای فایل صوتی خوانده شده توسط فرد نیتیو هستند. میتوانید اول خودتان یک پاراگراف را با صدای بلند بخوانید، سپس فایل را پخش کرده و اشکالات خود را برطرف کنید. با این تمرین میتوانید به نقاط ضعف خود در تلفظ و ادای صحیح کلمات و جملات پی برده و در جهت رفع آنها تلاش کنید.
اين كار برای كساني كه قصد شركت در آزمون PTE را دارند بسيار مفيد است و مخصوصا در بخش read aloud به كمک آنها خواهد آمد. البته بهتر است از متريال مناسب استفاده كنند.
6- ویدیو های کوتاه انگیزشی ببینید.
گاهی پیش میآید که تحت تاثیر شرایط خاصی شروع به انجام کاری میکنیم. شروع ما در ابتدا طوفانی است اما پس از مدتی با فرا رسیدن سختی های کار و کندی پیشرفت ، انگیزه ها کم میشوند. اینجاست که قدرت جملات تاکیدی و خوراک فکری که به مغزمان میدهیم به کمک ما میآیند.
تماشای ویدیوهای کوتاه انگیزشی از منابع متنوع آنلاین مثل شبکه های اجتماعی یا پورتال های اشتراک گذاری ویدیو، تقریبا هر لحظه و هر جایی از جمله منزل، ممکن است. به این شکل میتوانید با تماشای این ویدیو ها به تقویت اسپیکینگ در خانه بپردازید. از آنجایی که وقت زیادی هم از شما نمیگیرند میتوانید در طول روز فیلمها را چندین بار تماشا و تمرین کنید. البته بهتر است کلمات و عبارات و همچنین ساختار جملات را با دقت تحلیل کرده و با متوقف کردن فیلم، یادداشت برداری کنید.
سعی کنید ویدیو هایی را انتخاب کنید که موضوع آنها را دوست داشته باشید و برایتان جذاب باشند. این ویدید ها علاوه بر زبان آموزی در رشد و پیشرفت فردی هم به شما کمک زیادی خواهند کرد. اگر ميخواهيد با راهكارهای بيشتري برای حفظ انگيزه آشنا شويد مطلب يازده تکنیک طلایی برای حفظ انگیزه در زبان آموزی را از دست ندهيد.
7- فیلم و داستان تعریف کنید
روایت کردن یک فیلم یا داستان یا حتی خبری که خواندهاید یک تمرین خوب برای اسپیکینگ شماست. زمانهای مختلف را در قصه گویی استفاده کنید، نقل قول کنید و حالات افراد را در موقعیت های مختلف توصیف کنید.
کمتر کسی وجود دارد که داستان و داستان گویی را دوست نداشته باشد. ناخودآگاه وقتی قصه ای را می شنویم دوست داریم تا آخر آن را دنبال کنیم. از این ویژگی استفاده کنید. سعی کنید هر موضوعی را مثل یک راوی یا قصه گو نقل کنید. از جملات سوالی استفاده کنید تا نظر مخاطب را در زمینه ای خاص بپرسید.
حتی می توانید احساس خود را در مورد اتفاقی خاص بیان کنید یا اینکه در مورد شخصیت های داستانتان نظر بدهید. به این ترتیب تعریف کردن داستان، یک روش خوب برای تمرین جمله سازی و بکارگیری زمان های مختلف در انگلیسی است.
قرار نیست برای حرف زدن دقیقا همان چیزی را که شنیده یا خوانده اید بیان کنید؛ بلکه باید قادر باشید هر محتوایی را که دریافت کرده اید با لغات و ساختاری که منحصر به خودتان است، بیان کنید. پس تلاش کنید هر چه را که می شنوید با زبان خودتان نقل کنید. در این صورت مکث های کمتری در صحبت شما به خاطر فکر کردن و به یاد آوردن جملات حفظ شده پیش می آید.
8- تمرین سرعت با Tongue twisters
Tongue twister به عبارت هایی گفته می شود که بیان آنها بسیار سخت است. برخی از این عبارت ها هنگام بیان، به اشتباه به عباراتی خنده دار تبدیل میشوند.
حتما بعضی از آنها را شنیده و برای سرگرمی هم که شده در جمع های دوستانه گفتن پی در پی آن ها را امتحان کرده اید. مثل «چه ژست زشتی». تمرین این عبارت ها علاوه بر خنده دار بودن، بر روی سرعت حرف زدن تان هم تاثیر گذار است و توانایی هماهنگی شما را برای ادای جملات بهبود می بخشد.
برای شروع این عبارت ها را امتحان کنید:
.Irish Wristwatch, Swiss Wristwatch
.Pad kid poured curd pulled cold
.A Proper Copper Coffee Pot
.Yellow Lever, Red Lever
.The sixth sitting sheet-slitter slit six sheets
9- اصطلاحات انگلیسی را یاد بگیرید و استفاده کنید
باید قبول کرد که همه ی اصطلاحات فارسی و انگلیسی قابل ترجمه و برگرداندن به یکدیگر نیستند. نمیتوان با ترجمه ی تحت الفظی معنا را منتقل کرد. تفاوت اصطلاحات در زبان های مختلف نتیجه تفاوت فرهنگی است در اینباره حتما مطلب چرا یادگیری اصطلاحات انگلیسی مهم است؟ را مطالعه نمایید ؛
در نتیجه اگر بخواهید معادل اصطلاحات فارسی را عینا به انگلیسی برگردانید دراکثر موارد موفق نخواهید بود. مثلا «خسته نباشید» در زبان انگلیسی وجود ندارد. از این رو وقتی زبانی را می آموزید لازم است که حتما اصطلاحات آن زبان را نیز فرا گرفته و در جای مناسب از آنها استفاده کنید.
10-برای تقویت اسپیکینگ کالوکیشن یاد بگیرید
همه به سادگی یاد میگیریم که معادل واژهی کتاب مثلا در زبان انگلیسی، Book است. هر جا در هر جملهای قرار بوده از کتاب استفاده کنیم، از Book استفاده میکنیم. اما مفاهیم زیادی در زبان انگلیسی وجود دارند که برای انتقال معنی آنها واژه های مترادف متعددی (به دلیل نزدیک بودن در معنا) وجود دارد. در چنین مواردی که کم هم نیستند، باید حواسمان باشد که واژگان را در جای مناسب و صحیح خودشان به کار ببریم.
به عنوان مثال واژه های Tall و Long شاید قرابت معنایی زیادی به هم داشته باشند ولی کاربرد یکسانی ندارند. اگر حواسمان به ترکیب لغات یا کالوکیشن ها نباشد، ممکن است نه تنها نتوانیم منظور اصلیمان را برسانیم، بلکه موجب خنده مخاطب هم شویم! مثلا می گوییم a tall man، و نه a long man! اولی به معنای مردی قدبلند و دومی به معنای مردی طولانی است!!
پس یکی از مواردی که حین یادگیری زبان و صحبت کردن باید به آن توجه بسیار ویژه ای داشته باشیم، این است که به جای یادگیری تک واژهها به یادگیری کالوکیشنها عادت کنیم.
11- به انگلیسی فکر کنید
زبان گوشی همشمند خودتان را به انگلیسی تغییر بدهید. یادداشت های روزانه و یا حتی لیست خرید خود را به انگلیسی بنویسید. به انگلیسی فکر کنید و با خود حرف بزنید. برای برنامهریزی روزانه از زبان انگلیسی کمک بگیرید. درمورد چیزهایی که میبینید به انگلیسی صحبت کنید، مثلا وقتی در خیابان راه میروید هوا و وضعیت خیابان را به زبان انگلیسی توصیف کنید.
در راه برگشت از محل کار یا مدرسه یا کلاس زبان ، وقایع را به یاد بیاورید و با صدای بلند برای خودتان توضیح بدهید. وقتی میخواهید یک لیوان آب بنوشید یا منتظر اتوبوس هستید، با صدای بلند برای خود توضیح بدهید چه حسی دارید و مشغول چه کاری هستید. حتی به آینده فکر کنید و تصورات خودتان را از انچه دوست دارید اتفاق بیفتد با زمان های مختلف آینده بگویید. البته ترجمه از فارسي فقط يكي از اشتباهاتی است كه در مطلب؛ در زبان آموزی، این 5 اشتباه را انجام ندهید! به آن اشاره كرده ايم.
12- اخبار روز را ببینید
افرادی که در بخش خبر کار میکنند، مهارت ارتباطی قوی دارند. از این رو با تلفظ بدون اشتباه و کامل کلمات و حتی نوع جمله بندی مورد استفاده در خبرها آشنا میشوید. شبکههای خبری سعی میکنند مختصر و مفید باشند، زیرا واژههای بیشتر، هزینههای بیشتری برای آنها بههمراه دارد. به واژههایی که:
- گویندههای خبر
- مهمانها
- کارشناسها
- و خبرنگارها
برای توضیح یک حادثه یا بحث درمورد موضوعی خاص بهکار میبرند، دقت کنید. به زبان بدن، اصطلاحها و واکنشها هم دقت کنید و هنگام صحبت کردن از آنها استفاده کنید.
سخن آخر:
همان طور که گفتیم برای تقویت مهارت های زبانی از جمله اسپیکینگ مطالعه و تمرین در منزل ضروری است. و نمیتوان از کلاسهای ترمیک و چهار ساعت در هفته حضور در آنها انتظار معجزه داشت.
هرچه تواناییهای ارتباطی ما بهتر باشد، شانس موفقیت ما در دستیابی به اهداف تحصیلی یا کاری افزایش مییابد.
پس از میان روشهای بالا آنهایی را که برای شما جذاب تر هستند انتخاب کنید و به کار ببرید. برای ما و سایر دوستان بگویید کدام نکته در تقویت اسپیکینگ شما نقش بیشتری ایفا کرده است؟
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.